L’ASSIR i els equips d’Atenció Primària de l’Anoia organitzen activitats per La Marató

El servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de l’Anoia i els equips d’Atenció Primària de la comarca, de l’ICS Catalunya Central, se sumen a La Marató d’aquest any amb l’organització de diverses activitats, durant tot el mes de desembre, per la salut sexual i reproductiva.

 

L’ASSIR Anoia compta amb tretze llevadores i tres administratives. L’objectiu de les professionals de l’ASSIR és millorar la salut afectiva, sexual i reproductiva de totes les persones, tenint en compte les seves diferents necessitats al llarg de la vida, la diversitat, les situacions de vulnerabilitat i els col·lectius de població adolescent jove i les persones grans.

Les activitats que s’organitzen amb motiu de la Marató són:

Igualada

 • Caminada saludable per a embarassades, el 12 de desembre, amb la llevadora Inés Molina. Sortida del CAP Anoia, a les 9.30 h.
 • Xerrada sobre lactància materna, amb el Grup de Lactància de l’EAP Igualada Urbà (CAP Anoia). El 13 de desembre, a les 10.30 h, a càrrec de la Laura Borrega.
 • Xerrada sobre el servei de Tarda Jove a Cal Badia, el 14 de desembre, de 18 a 19.30 h, a càrrec de l’Elena Ortega.
 • Taller de portament al Centre Cívic Nord, el 14 de desembre, de 16.30 a 18 h, amb la llevadora Cynthia Castro.
 • Xerrada d’educació afectiva i sexual adreçada a famílies i educadors, el 14 de desembre, a les 18 h, a la Biblioteca Cal Font, a càrrec de la Xènia Bertran.
 • Vine a esmorzar amb la teva llevadora. El 20 de desembre, a les 10 h, a la Biblioteca Cal Font, amb la Xènia Bertran.

Piera

 • Xerrada sobre activitats preventives en ginecologia i anticoncepció, adreçada al Grup d’Alfabetització per a Dones de Piera. El 12 de desembre, de 10 a 11 h, amb l’Anna Garcia.
 • Entrevista a Ràdio Piera per parlar sobre les infeccions de transmissió sexual (ITS), amb la llevadora Anna Garcia, el 14 de desembre, a les 13 h.

Carme

 • Xerrada sobre la menopausa al Casal de Carme, el 13 de desembre, a les 18 h. A càrrec de la llevadora Inés Molina, la dietista-nutricionista Laura Balaguer i el fisioterapeuta Marc Pubill, professionals de l’EAP Anoia Rural.

Vilanova del Camí

 • Entrevista a Ràdio Nova per parlar sobre la diabetis gestacional, amb la llevadora Anna Bartolí, l’11 de desembre, a les 13.30 h.
 • Caminada solidària organitzada per l’EAP Vilanova del Camí, a les 9.30 h, amb sortida des del CAP. Inscripcions al taulell del centre. Donatiu mínim de 3 euros.
 • Taller de xapes solidàries amb els residents de la Residència Amavir i els seus familiars, el 13 de desembre, de 10.30 h a 12 h. Col·laboració d’un euro/xapa.
 • Panera solidària realitzada amb aportacions dels professionals del CAP Vilanova del Camí i de la Pediatria Territorial de l’Anoia. Les tires es poden comprar a la recepció del CAP i el sorteig es farà el 15 de desembre, a les 12 h.
 • Xerrada sobre activitats preventives en ginecologia i anticoncepció adreçada al Grup d’Alfabetització per a Dones de Vilanova. El 15 de desembre, de 9.30 h a 10.30 h, amb la llevadora Inés Molina.

La Marató de TV3 dedicada a la salut sexual i reproductiva tindrà lloc el diumenge 17 de desembre de 2023. Serà la primera vegada que La Marató es dedica a aquesta temàtica, que, segons els professionals de la salut, engloba el conjunt de patologies que afecten més la població, en tots els aspectes de la vida i al llarg de l’existència.

Són malalties que tenen una prevalença (proporció de persones afectades en una població i moment concrets) de 3 milions de persones a Catalunya, i una incidència (nombre de casos nous que apareixen en una població i moment determinats) que s’estima en 210.905 nous casos cada any. Aquestes són xifres significativament elevades que, a més, representen un cost sanitari considerable per al sistema de la salut, situat en el 12,2%.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Notícies, Salut sexual i reproductiva. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.