L’atenció primària de Catalunya Central incorpora els nous residents de medicina i infermeria familiar i comunitària

Del total de residents, 12 són d’infermeria i 4, de medicina

La Gerència de l’ICS a la Catalunya Central ha rebut aquest dimarts, 31 de maig, els nous residents de medicina i infermeria familiar i comunitària, que s’incorporen a partir d’aquest dimecres, 1 de juny, als equips d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut a l’Anoia, el Bages, Berguedà, Moianès i a Osona.

Del total de nous residents que s’incorporen aquest any, 12 ho fan a infermeria, 4 per cada servei d’atenció primària (Anoia, Bages-Berguedà i Osona); i 4 a medicina, 3 al Bages- Berguedà i 1 a Osona.

Pau Roca Montero és un dels metges de família que s’han incorporat avui formalment a la Unitat Docent Multiprofessional de la Catalunya Central. És de Sant Cugat del Vallès i tenia clar que volia fer la residència en un entorn rural: “Jo concebo que la medicina és poder conèixer el pacient i seguir-lo al llarg de la vida i això només es pot fer des de l’atenció primària. Tot i els inputs negatius que he rebut, jo crec en la sanitat pública i en l’atenció primària per la relació propera entre metge i pacient i he triat la Catalunya Central perquè buscava un entorn més tranquil”.

Per altra banda, Amparo González és gallega i ha decidit traslladar-se a Berga a fer la seva residència d’infermeria: “M’agrada més el món rural i Berga reuneix tots els requisits que em motiven a venir-hi a viure i a treballar. A més, que sigui el primer any que reben les residents d’infermeria també és una motivació extra”.

Es preveu que, en els propers mesos, s’incorporaran més professionals de medicina familiar i comunitària per cobrir les places que han quedat vacants.

 

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Notícies, Notícies docència, Unitat docent. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.