L’atenció primària de l’ICS del Baix Berguedà farà promoció de la salut bucodental des del postpart

L’Equip d’Atenció Primària Baix Berguedà s’ha fixat com a objectiu millorar la salut bucodental dels escolars. Per això, de cara al curs vinent, s’incrementaran les accions de prevenció que actualment es duen a terme i s’incidirà, de forma especial, en els més petits, els que no han arribat als 6 anys, amb la intenció d’aconseguir uns índexs de càries més baixos.

Les iniciatives previstes començaran a les classes de postpart per sensibilitzar les mares i els pares de la importància d’una bona salut bucodental des de la infantesa. S’informarà també de la necessitat de mantenir uns bons hàbits higiènics i dietètics.

En la franja d’edat que va dels 6 als 12 anys, la conscienciació dels escolars i dels pares sobre la salut bucodental és més alta i es detecta un menor nombre de casos de càries sense tractar i de dents trencades. Segons les estadístiques de l’últim curs acadèmic, el 82% dels nens de 12 anys està lliure de càries i, en els de 6 anys, el percentatge se situa en el 67%.

Els professionals consideren que les revisions bucodentals han de començar des del primer any de vida, quan, habitualment, s’ha acabat el procés de dentició.

Les accions que es duen a terme en aquest àmbit formen part del Pla de salut bucodental del Departament de Salut.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.