Amb motiu del Dia Mundial de la Nutrició, 28 de maig, les professionals de la nutrició del territori constaten la necessitat de combatre l’obesitat infantil. Les dades indiquen que 7 de cada 10 infants obesos tindran obesitat a l’edat adulta i més risc de patir malalties cròniques com les cardiovasculars i la diabetis.
Una de les primeres línies de treball de les dietistes-nutricionistes, incorporades en els últims mesos a l’atenció primària, és lluitar contra l’excés de pes, ja que segons dades de l’Enquesta de salut de Catalunya (2020), un 35,9% infants de 6 a 12 anys pateixen excés de pes (el 24,2% amb sobrepès i l’11,7% amb obesitat).
L’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central compta amb 4 nutricionistes al Bages, Berguedà i Moianès i 2 a l’Anoia i 2 a Osona, que treballen activament per revertir aquesta situació, tant a través d’accions grupals, xerrades i formacions a famílies, llars d’infants i escoles, amb l’objectiu de tenir un impacte sobre tota la comunitat.
L’elevat consum d’aliments ultraprocessats (rics en sucres simples, greixos insans i amb un excés de sal), que ara tenen una elevada presència arreu del món, contribueixen al ràpid augment de l’obesitat.
Per aquest motiu, l’equip de dietistes-nutricionistes de l’ICS Catalunya Central, amb motiu del Dia Mundial de la Nutrició (dissabte 28 de maig), han activat una acció divulgativa per ensenyar a aprendre llegir l’etiquetatge dels aliments, per tal de fer bones i millors eleccions a l’hora de realitzar la compra.