Les nutricionistes de l’ICS Catalunya Central treballen per fer front a l’obesitat infantil

Amb motiu del Dia Mundial de la Nutrició, 28 de maig, les professionals de la nutrició del territori constaten la necessitat de combatre l’obesitat infantil. Les dades indiquen que 7 de cada 10 infants obesos tindran obesitat a l’edat adulta i més risc de patir malalties cròniques com les cardiovasculars i la diabetis.

Una de les primeres línies de treball de les dietistes-nutricionistes, incorporades en els últims mesos a l’atenció primària, és lluitar contra l’excés de pes, ja que segons dades de l’Enquesta de salut de Catalunya (2020), un 35,9% infants de 6 a 12 anys pateixen excés de pes (el 24,2% amb sobrepès i l’11,7% amb obesitat).

L’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central compta amb 4 nutricionistes al Bages, Berguedà i Moianès i 2 a l’Anoia i 2 a Osona, que treballen activament per revertir aquesta situació, tant a través d’accions grupals, xerrades i formacions a famílies, llars d’infants i escoles, amb l’objectiu de tenir un impacte sobre tota la comunitat.

L’elevat consum d’aliments ultraprocessats (rics en sucres simples, greixos insans i amb un excés de sal), que ara tenen una elevada presència arreu del món, contribueixen al ràpid augment de l’obesitat.

Per aquest motiu, l’equip de dietistes-nutricionistes de l’ICS Catalunya Central, amb motiu del Dia Mundial de la Nutrició (dissabte 28 de maig), han activat una acció divulgativa per ensenyar a aprendre llegir l’etiquetatge dels aliments, per tal de fer bones i millors eleccions a l’hora de realitzar la compra.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.