L’ICS a l’Anoia crea una unitat de seguiment de la COVID-19

L’Institut Català de la Salut a l’Anoia ha creat la Unitat de Notificació i Seguiment de COVID-19 (UNISC) que està formada per un equip de professionals d’infermeria, tècnics en cures auxiliars d’infermeria i personal de la Unitat d’Atenció a la Ciutadania. El grup té com a objectiu concentrar en un mateix punt la resposta al seguiment i l’acompanyament de les persones diagnosticades de COVID-19.

Els professionals de la Unitat assumeixen la realització de les proves PCR a les escoles. En paral·lel, s’ocupen de fer el seguiment de pacients sense símptomes (o bé amb simptomatologia lleu que clínicament estan estables) que tenen la infecció confirmada i que pertanyen als equips d’atenció primària de l’ICS. També van participar en el cribratge poblacional que es va realitzar a Igualada i Santa Margarida de Montbui, la primera setmana de desembre. A partir de les vacances escolars de Nadal, també donaran suport al cribratge de professionals i usuaris de les residències geriàtriques i de les de persones amb disminucions, i als centres de menors de l’Anoia, per tal de complir amb la normativa establerta pel Departament de Salut.

La Unitat és actualment operativa els dies laborables de 8 a 5 de la tarda, però la seva activitat estarà condicionada per l’evolució de la pandèmia.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.