L’ICS Catalunya Central commemora el 8M amb diverses activitats

El 8 de març se celebra el Dia Internacional de les Dones. Aquest dia commemora la lluita per la participació de les dones en la societat i pel seu desenvolupament com a persones en tots els àmbits, en igualtat de condicions amb els homes. Els equips d’atenció primària de l’ICS Catalunya Central commemoren el 8M amb diverses accions arreu del territori:

Sant Vicenç de Castellet

Els professionals de l’Equip d’Atenció Primària de Sant Vicenç de Castellet han organitzat una taula rodona per parlar de la menopausa des de les diferents disciplines de la salut, posant la dona al centre. L’acte es farà a la Biblioteca Salvador Vives Casajuana del municipi, el dia 7 de març a les 18.30 h, i no cal inscripció prèvia. Hi participaran:

  • Núria-Vinyet Mestres; com a nutricionista, explicarà la nutrició en aquesta etapa
  • Meritxell Guitart; com a psicòloga, comentarà la part més emocional
  • Núria Ibáñez; com a fisioterapeuta, donarà a conèixer la importància de l’exercici físic en aquest moment de la vida de les dones
  • Mònica Mora; com a llevadora referent en menopausa, explicarà aquesta etapa i els seus possibles canvis

Manresa, Vic i Vilanova del Camí

La Comissió d’Igualtat de la Gerència d’Atenció Primària i a la Comunitat de Catalunya Central ha organitzat una sèrie de tallers d’autodefensa que es faran el mateix 8 de març a cada un dels Serveis d’Atenció Primària de l’ICS (Osona, Anoia i Bages-Berguedà-Moianès). L’activitat, eminentment pràctica, és gratuïta i oberta a totes les professionals de l’ICS Catalunya Central. Durant la sessió, les participants aprendran tècniques per mantenir la guàrdia i defensar-se d’una possible agressió. La metodologia del curs és dinàmica i vivencial, es treballa en grup i en parella aportant dinàmiques i eines aplicables a l’acció quotidiana, amb tècniques senzilles i molt efectives. Els tres tallers s’impartiran:

  • SAP Anoia: al CAP Vilanova del Camí de les 13:00 a les 15:00 hores.
  • SAP Osona: al CAP Osona de les 13:00 a les 15:00 hores.
  • SAP Bages: al CAP Sagrada Família de Manresa de les 13:00 a les 15:00 hores.

Moià

L’EAP Moià-Castellterçol, per la seva banda, ha organitzat una caminada que tindrà lloc el 9 de març, a les 15 h, amb sortida a la plaça del CAP i parades a certs punts del poble on es faran lectures aportades pels mateixos caminants. La marxa està oberta a tots els públics.

Vic

L’EAP Vic Nord ha elaborat una sèrie de cartells amb imatges en blanc i negre de professionals que treballen al CAP Osona. L’objectiu és reivindicar el seu paper com a dones en la societat, a través d’un lema que aporta cadascuna de les professionals. Hi ha representades totes les categories: infermeres, metgesses, fisioterapeutes, referents de benestar emocional i comunitari, personal d’atenció a la ciutadania, personal de neteja, etc. Els cartells es penjaran a les portes de les consultes del CAP durant quinze dies. A banda, també s’oferirà a totes les treballadores el taller “Cuida’t dona: moviment corporal conscient i relaxació guiada”, organitzat per la fisioterapeuta, una de les noves figures que s’han incorporat recentment als equips d’atenció primària.

ICS corporatiu

El dimarts 7 de març, l’ICS ha organitzat una xerrada/taller sobre la implicació dels homes com una peça clau per a la igualtat, a càrrec de Dani Rius Garcerán i Nando Carnero Paredes, membres d'”El taller: masculinitats diverses i perspectiva de gènere”. L’objectiu de la jornada és introduir la perspectiva de gènere i les masculinitats alternatives, conèixer les desigualtats de gènere i els privilegis dels homes, i promoure la implicació dels homes en la lluita per a la igualtat. L’activitat, organitzada per la Comissió d’Igualtat de l’ICS, està dirigida a totes i tots els professionals i es podrà seguir presencialment o en línia. Més informació en aquest enllaç.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Igualtat, Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.