L’ICS Catalunya Central incorpora vuit nutricionistes

Les tasques d’aquests nous professionals s’adrecen a la prevenció i el tractament de problemes associats a una mala alimentació i a la promoció d’hàbits alimentaris saludables. Hi haurà dues nutricionistes a Osona, dues a l’Anoia i quatre al Bages-Berguedà.

L’Institut Català de la Salut (ICS) a la Catalunya Central ha incorporat la figura del dietista nutricionista en el marc d’un programa impulsat pel Departament de Salut per a la promoció de la salut. Vuit nutricionistes ja s’han integrat als equips d’atenció primària del territori i treballaran donant suport als professionals de medicina, infermeria, pediatria i treball social, principalment, respondran a consultes i faran atenció grupal. En l’àmbit comunitari, col·laboraran amb els equips de salut pública i els altres agents de salut.

A Osona hi haurà dues professionals que donaran servei als equips de Manlleu, La Vall del Ges (Torelló), Vic Nord i Roda de Ter. A l’Anoia n’hi haurà dues més per als equips de Capellades, Igualada Urbà, Vilanova del Camí, Anoia Rural, Piera, Santa Margarida de Montbui, Calaf i Santa Coloma de Queralt, i al Bages-Berguedà-Moianès, quatre nutricionistes per a quinze equips de les tres comarques.

L’objectiu d’aquests nous professionals és promoure activitats per potenciar els hàbits i actituds de vida saludables, els canvis de conductes relacionades amb els factors de risc i el foment d’una alimentació equilibrada al llarg de les diferents etapes de la vida, de manera individual, familiar i comunitària. La gerent de l’ICS Catalunya Central, Anna Forcada, ha destacat que “era una figura molt esperada pels equips d’atenció primària i que han de ser motor de canvi per millorar la salut nutricional de la nostra població”.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.