Nou mòdul d’Atenció Primària a Vic i Calaf

Aquesta setmana també comencen les obres per instal·lar un mòdul d’atenció primària que permetrà concentrar tota l’atenció Covid del CAP de Vic (Osona) i el de Calaf (Anoia).

El mòdul es comença a instal·lar aquest dimecres 3 de març just annexat a l’edifici de primària de l’Institut Català de la Salut. En aquest nou espai, d’uns 45 m2, es concentrarà tota l’activitat relacionada amb la Covid-19, les PCR, els TAR, les visites de risc i els estudis de seguiment dels contactes.

D’aquesta manera, el centre quedarà alliberat d’aquesta part assistencial vinculada a la Covid i podrà tornar a reorganitzar els espais amb normalitat.

Es preveu que la instal·lació i posada a punt del mòdul durarà unes 3 setmanes i, per tant, cap a finals de març ja podria entrar en funcionament.

Territori

A la Regió Sanitària Catalunya Central està prevista la instal·lació de 14 mòduls de suport que s’ubicaran al costat dels CAP següents: CAP Calaf; CAP Igualada Urbà, CAP Santa Margarida de Montbui; CAP Vilanova del Camí; CAP Torelló; CAP Osona, CAP Sant Fruitós de Bages; CAP Gironella; CAP Moià; CAP Navarcles; CAP Puig-reig; CAP Sallent; CAP Sant Joan de Vilatorrada i CAP Santpedor.

Pla d’enfortiment de l’atenció primària

El desplegament dels mòduls s’està fent en espais propers als centres, en terrenys propis o cedits pels ajuntaments o altres institucions. El pressupost mitjà de construcció i equipament mèdic de cadascun dels mòduls ha estat d’uns 70.000 euros. La seva durada està prevista d’entre dos i quatre anys, segons cada cas i són gestionats pels mateixos equips d’atenció primària (EAP).

El desplegament de mòduls s’emmarca en el Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària, amb l’objectiu d’oferir més espai i confort a la ciutadana i crear circuits diferenciats entre COVID i no COVID. El Pla vol millorar l’accessibilitat i els processos, com també augmentar la resolució i atendre bé la cronicitat. Preveu la contractació de nous perfils als EAP, per la qual cosa farà necessari disposar de més espais. Compta amb una inversió global de gairebé 300 milions d’euros fins al 2022.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.