Piera, el primer Centre d’Atenció Primària de l’ICS amb una instal·lació de plaques solars fotovoltaiques

Des d’aquest mes de novembre, el CAP Piera és el primer Centre d’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) que s’alimentarà amb energia solar, després de la instal·lació de 88 plaques solars fotovoltaiques d’autoconsum.

L’Institut Català de la Salut (ICS) i en concret les Àrees d’Infraestructures de la Catalunya Central i del Centre Corporatiu, que treballen per la sostenibilitat, l’estalvi energètic i la gestió de residus, han apostat per impulsar aquesta instal·lació. El CAP Piera és el primer d’una llarga llista de centres d’atenció primària, un total de 250, on s’aniran col·locant aquest tipus de plaques els dos propers anys.

La instal·lació de les plaques solars contribueix a la seguretat i la garantia de subministrament, redueix el consum de combustibles fòssils i la dependència energètica amb l’exterior. Alhora, aquesta instal·lació ajuda a complir els objectius de Catalunya i de la UE en matèria d’energies renovables, amb un cost inferior a altres mecanismes. També contribueix a la descarbonització i a la millora de la qualitat de l’aire i comporta un estalvi energètic i econòmic.

En concret, la instal·lació fotovoltaica generarà 52.494 kWh any, mentre que el consum actual del centre és de 272.042 kWh anuals. Al final, l’estalvi energètic anual serà de 5.651€ i s’estalviaran 17 tones de CO2/any. La inversió, feta per l’Institut Català de la Salut, s’amortitzarà al cap de 5 anys.

Amb el muntatge, que s’ha dut a terme en 15 dies, també s’hi instal·la un sistema de monitoratge que aporta informació sobre l’estat de generació d’energia que permet fer un seguiment econòmic dels estalvis, identificar millores en els hàbits de consum i controlar l’estat de funcionament i les possibles avaries.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.