Piera presenta al conseller de Salut el seu projecte de musicoteràpia per combatre el sobrepès i l’obesitat infantil

Recentment una representació de l´Equip d’Atenció Primària Piera de l’ICS i de l´Escola de Musica Municipal de Piera, acompanyada de l’alcalde de Piera, Josep Llopart i el regidor d’Educació, Josep M. Rosell, van mantenir una reunió amb el conseller de Salut, Antoni Comín, per exposar el projecte de musicoteràpia, que es du a terme al municipi per millorar estils de vida i controlar el sobrepès i l’obesitat infantil, i aprofundir-hi en diversos aspectes.

El projecte, que va començar l’any 2015, el du a terme l’equip de pediatria del Centre d’Atenció Primària Piera amb l’Escola Municipal de Música.  El conseller ja havia mostrat el seu interès per aquesta iniciativa el mes de febrer passat amb motiu de l’acte inaugural del CAP Piera. L’activitat és una iniciativa de promoció i prevenció de la salut, pròpia de l’atenció comunitària.

La trobada va ser molt  positiva  i el conseller va encoratjar els professionals implicats en el projecte a continuar-lo i poder extreure’n el resultats científics amb l’objectiu  d’estendre la iniciativa a altres centres de la comarca i de la Gerència Territorial Catalunya Central.

En el document que defineix el projecte es deixa clar que la intervenció de la musicoteràpia en el procés de millora del tractament per l’obesitat i el sobrepès,  “ofereix l’espai idoni perquè els participants puguin tenir una experiència rica, divertida i en família per aprendre quins són els hàbits alimentaris i de salut adequats i necessaris per a ells”, i hi afegeix que hi ha diversos estudis que demostren que l’aplicació de la música i la musicoteràpia ha donat resultats positius en els camps dels trastorns alimentaris i  l’obesitat.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.