Premiat un projecte de l’ICS a l’Anoia per millorar la comunicació entre professionals

Prop de 1.200 administratius sanitaris de l’Institut Català de la Salut, procedents d’arreu de Catalunya, han participat a l’onzena edició de la Jornada d’Administratius Sanitaris de l’ICS, centrada en l’atenció als usuaris dels centres de salut d’atenció primària i hospitalària, que s’ha celebrat a Girona. El Premi al Millor Pòster ha estat per a un treball sobre un xat intern per a professionals, presentat pels equips de l’ICS Catalunya Central a l’Anoia. La Jornada s’ha centrat en tres grans aspectes de la relació dels professionals sanitaris amb els usuaris: la facilitat de l’accés als serveis assistencials, la confidencialitat de les dades personals i la participació de la ciutadania mateixa en l’accés al sistema sanitari. En total, els administratius sanitaris han presentat a la Jornada 333 treballs entre pòsters i comunicacions orals.

El pòster guanyador explica un projecte que s’ha implantat als centres d’atenció primària de l’ICS Catalunya Central a l’Anoia que consisteix en un xat intern que connecta tots els professionals d’un centre d’atenció primària i dels consultoris per millorar la comunicació. Els objectius són: millorar la comunicació interna entre els professionals, tant en el centre capçalera com en els consultoris; evitar interrupcions a les consultes i àrees administratives, i garantir la confidencialitat en la comunicació entre professionals davant la ciutadania.

Aquest 2018, després del primer any d’implantació a tots els equips d’atenció primària de l’ICS a l’Anoia, s’ha fet la primera valoració del nou sistema a través d’enquestes en les quals han participat més del 80 % dels professionals administratius i assistencials dels equips. La nota obtinguda ha estat molt alta i els professionals valoren que és una eina útil que ha facilitat la comunicació interna, ha disminuït les trucades i ha millorat la confidencialitat en les gestions diàries.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.