Professionals dels equips d’atenció primària d’Osona realitzen ecografies pulmonars que els permeten una major resolució dels casos de COVID-19

Professionals dels equips d’atenció primària d’Osona de l’Institut Català de la Salut realitzen ecografies pulmonars que els permeten una major resolució dels casos de COVID-19 al territori. Una trentena de professionals s’han format en línia per poder realitzar aquesta tècnica en l’àmbit de les residències, amb un ecògraf portàtil, i als propis centres d’atenció primària. L’actuació els permet, des de l’atenció primària, fer aquesta prova a persones que presenten símptomes de coronavirus i també dur-ne a terme el seguiment des del mateix centre d’atenció primària.

Diagnòstic precoç

L’ecografia pulmonar és una prova amb una gran sensibilitat que permet fer un diagnòstic precoç, fins i tot abans que es vegin lesions en la radiografia. Es tracta d’una eina que obre la porta a una major resolució des de l’atenció primària dels casos de pacients amb símptomes i que permet disposar de més recursos per millorar el cribratge, fer els diagnòstics més ajustats, facilitar a cada usuari el tractament més adequat a la seva situació i fer-ne el seguiment.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.