Publicat un estudi sobre la percepció del risc de contagi en les infermeres durant la 1a onada de la COVID-19

La infermera i investigadora de l’ICS a la Catalunya Central, Glòria Tort-Nasarre, participa en un estudi publicat sobre les experiències de les infermeres amb equips de protecció individual i la percepció del risc de contagi de COVID-19 (durant la primera onada a Espanya).

Els objectius de l’estudi han estat explorar aquestes experiències tenint en compte que hi havia una escassetat d’EPI atès el començament explosiu de la pandèmia, que va tensionar els sistemes de salut mundials.

Per a fer la recerca es van realitzar entrevistes per explorar les experiències de 29 infermeres, supervisores d’infermeria i directores d’infermeria dels serveis hospitalaris i comunitaris d’àmbit espanyol.

L’estudi conclou que l’escassetat d’equips de protecció individual i la desigualtat en la seva distribució va comportar que les infermeres haguessin de tenir iniciativa per a sentir-se més protegides. També concreta que la disjuntura entre els protocols i el subministrament disponible dels EPI va provocar confusió generalitzada, així com la manca de suport per part dels directius.

Els resultats d’aquest estudi poden ajudar els administradors i responsables polítics a vetllar per la seguretat a la feina dels professionals sanitaris, com és el cas del personal d’infermeria.

Pots llegir l’estudi sencer aquí: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jocn.16031

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies, Notícies de recerca i innovació, Recerca, Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.