Representació dels referents de benestar emocional de la Catalunya Central a la trobada amb el president Aragonès i el conseller Argimon

Els referents reunits amb Aragonès i ArgimonEls referents de benestar emocional i comunitari (RBEC) de la Catalunya Central han estat representats per la psicòloga i referent de l’Anoia Mariona Baltà a la trobada que ha tingut lloc aquest dilluns a la tarda amb el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

La reunió, celebrada al Palau de la Generalitat, ha servit per conèixer l’estat del Programa de benestar emocional i salut comunitària que impulsa el Departament de Salut a través dels equips d’atenció primària.

Programa pioner a Catalunya

En el marc d’aquest Programa, iniciat l’octubre de 2021, ja s’han integrat al sistema sanitari català 352 nous professionals referents en benestar emocional. Treballen als equips d’atenció primària per desplegar accions comunitàries adreçades a la població més vulnerable -amb més necessitats socioeconòmiques, joves, gent gran i persones que viuen soles, entre d’altres-, així com als professionals sanitaris mateixos. El Programa, pioner a Catalunya, té com a objectiu incrementar i millorar la promoció i prevenció del benestar emocional a la comunitat, millorar el coneixement i la intervenció precoç sobre els factors psicosocials de la comunitat i reduir la medicalització per temes relacionats amb el malestar emocional.

Reunió profitosa

L’anoienca Mariona Baltà, que treballa al CAP Vilanova del Camí, ha estat una de les vuit professionals convidades a la reunió. Ha pogut explicar al president i al conseller la tasca que estan fent a la Catalunya Central els i les referents de benestar emocional a partir del diagnòstic de salut que ja tenen elaborat en alguns municipis, i impulsant plans de salut a les poblacions on encara no disposen d’aquest diagnòstic. Baltà ha detallat durant la seva intervenció “la feina que realitzem en l’àmbit comunitari, destacant programes com Salut i escola i la prescripció social, el paper d’acompanyament a professionals que desenvolupem per enfortir els equips d’atenció primària, i el nexe que estem teixint amb altres professionals de la salut mental”.

Segons la psicòloga, tant el president Aragonès com el conseller de Salut “ens han escoltat, han pres nota de les nostres peticions i han expressat la seva voluntat de reforçar aquesta xarxa de professionals i perllongar el Programa de benestar emocional més enllà del període electoral, fet que ens sembla necessari i molt positiu”.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies, Salut comunitària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.