Salut internacional

Quan decidim fer un viatge a l’estranger cal que fem una preparació prèvia amb detall que contempli, des de la perspectiva de la salut, tota aquella informació sanitària del país de destinació relacionada amb els riscos i les precaucions que cal prendre.

Per aquest motiu tenim a la nostra disposició una consulta sanitària especialitzada en salut internacional amb la següent cartera de serveis que realitzen professionals especialitzats en salut pública i salut internacional:

  • Ofereixen consell
  • Ofereix la vacunació i altres mesures preventives
  • Ofereix l’atenció a aquelles patologies que importem un cop finalitzat el viatge i que equereixen atenció mèdica.

És rellevant que faci aquesta consulta almenys 4-8 setmanes abans d’iniciar el viatge ja que les mesures preventives cal iniciar-les amb suficient temps d’antelació per tal que siguin prou efectives.

Per tal que els especialistes puguin oferir-li una atenció i tractament de qualitat és important que tingui tota la següent documentació i/o informació:

  • Quin és el país de destí, data d’inici del viatge, temps de durada de l’estada i tipus d’activitats que voldrà realitzar mentre estigui en el país.
  • Tarja de vacunació de l’etapa infantil i/o adulta
  • Si disposa de la cartilla de vacunació internacional
  • Si té alguna patologia crònica

Les Unitats de Salut Internacional disponibles a Catalunya a través de l’Institut Català de la Salut les podeu trobar consultant a la següent adreça a Internet:

http://ics.gencat.cat/ca/assistencia/programes-assistencials/salut-internacional/unitats-de-salut-internacional/

La setmana que ve t’explicarem: No tots els tractaments són fàrmacs .

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.