#SomPrimàriaICS · Mariona Baltà explica la tasca dels Referents de Benestar emocional i comunitari

Al #SomPrimàriaICS coneixem la figura de la referent de benestar emocional i comunitari.

Parlem amb la Mariona Baltà, psicòloga i referent de benestar emocional de l’Equip d’Atenció Primària Vilanova del Camí, que explica que els referents són professionals de la psicologia que treballen als equips per atendre qualsevol demanda o necessitat de la població, també de professionals sanitaris, per prevenir qualsevol alteració emocional o desmedicalitzar en cas que es requereixi.

Baltà explica que el servei ofert “és de caràcter global i es fa intervenció a nivell grupal”, amb una mitjana de 7 o 8 persones per grup.

Entre les tasques que realitza un referent de benestar emocional i comunitari hi ha, per exemple, l’acompanyament al dol, estratègies per combatre l’ansietat, demandes del programa ‘Salut i escola’ dels centres educatius, intervencions a demanda explícita de residències o casals d’avis o intervenció grupal en cas que sorgeixi la demanda.

Mira el vídeo i comparteix-lo a les teves xarxes socials amb l’etiqueta #SomPrimàriaICS!

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Notícies, Salut comunitària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.