Torna la consulta Tarda jove al CAP Anoia amb visites programades a través de WhatsApp

El servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva Anoia (ASSIR Anoia) ha recuperat el servei d’informació i consulta sobre temes d’atenció sexual i reproductiva adreçat a la població  jove  menor de 25 anys. La consulta Tarda jove compta actualment amb una llevadora i una psicòloga de suport. La llevadora orienta i dona resposta sobre consell afectiu i sexual, resol dubtes sobre anticoncepció, dona consells per evitar les infeccions de transmissió sexual, parla dels comportaments de risc, fa prevenció del càncer de coll uterí, atén la patologia ginecològica i fa educació afectiva i sexual, entre d’altres. La psicòloga dona suport a la llevadora en els casos que ho requereixin.

Estrena d’un telèfon de contacte

El servei, que es presta cada dilluns a la tarda de 17.30 a 19.30 h, estrena un telèfon d’atenció per tal que la població jove contacti amb la llevadora referent del servei abans de desplaçar-se al CAP, seguint les indicacions en la situació de pandèmia actual. El nou número de telèfon de contacte és el 634 66 94 22, entra en funcionament aquest mes de juliol i estarà operatiu cada dilluns a la tarda a través de WhatsApp, tant per fer consultes com per programar visites. En cas que les professionals recomanin una atenció presencial, es recordaran les indicacions següents a les persones joves usuàries del servei: l’ús de la mascareta és obligatori; les persones acompanyants només es permeten en els casos imprescindibles; cal arribar a l’hora de la visita indicada, no abans; cal respectar la senyalització i les indicacions de les professionals, cal rentar-se les mans sovint i respectar la distància de seguretat.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.