Torna la consulta Tarda jove al CAP Osona amb visites programades a través de WhatsApp

El servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva Osona (ASSIR Osona) ha recuperat el servei d’informació i consulta sobre temes d’atenció sexual i reproductiva adreçat als joves menors de 25 anys. La consulta Tarda jove compta actualment amb una llevadora i un ginecòleg de suport per a les patologies. La llevadora orienta i dona resposta sobre consell afectiu i sexual, resol dubtes sobre anticoncepció, dona consells per evitar les malalties de transmissió sexual, parla dels comportaments de risc, fa prevenció del càncer de coll uterí, atén la patologia ginecològica i fa educació afectiva i sexual, entre d’altres.

Estrena d’un telèfon de contacte

El servei, que es presta cada dimecres a la tarda de 16 a 20 h, estrena un telèfon d’atenció per tal que la població jove contacti amb la llevadora referent del servei abans de desplaçar-se al CAP, seguint les indicacions dels professionals de l’ICS en la situació de pandèmia actual. El nou número de telèfon de contacte és el 634 27 94 56, ha entrat en funcionament aquest mes de juny i estarà operatiu cada dimecres a la tarda a través de WhatsApp, tant per fer consultes com per programar visites. Des del servei se citaran els joves seguint l’horari habitual dels dimecres a la tarda, però les visites s’espaiaran per evitar acumulacions al CAP. En cas que els professionals recomanin una atenció presencial, es recordaran les indicacions següents a les persones joves usuàries del servei: l’ús de la mascareta és obligatori; només es permet un acompanyant en cas que la persona jove sigui menor d’edat o hi hagi dificultat idiomàtica; cal arribar a l’hora de la visita indicada, no abans; cal respectar la senyalització i les indicacions dels professionals, cal rentar-se les mans sovint i respectar la distància de seguretat.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.