Una vintena de residents de l’ICS Catalunya Central es formen per fer ecografies a l’atenció primària

Amb l’objectiu de millorar la resolució a l’atenció primària, des de l’ICS Catalunya Central s’ha fet una clara aposta els darrers anys per la formació dels professionals en plantilla, i també dels residents, en tècniques que poden ser aplicades a les consultes de primària, per millorar els diagnòstics i evitar derivacions innecessàries al sistema hospitalari. Es tracta, per exemple, de cirurgia menor, crioteràpia o infiltracions. Aquest any, la formació s’ha centrat en l’ús de les ecografies, en una jornada de formació que s’ha fet als 21 residents que estan acabant la seva formació a l’ICS Catalunya Central.

L’objectiu és que aquests professionals, que iniciaran la seva tasca assistencial el mes de juny, ja puguin incorporar l’ecografia en les seves visites diàries i donar una eina més de suport en el diagnòstic a les noves generacions de metges i metgesses de família de l’ICS Catalunya Central.

S’està dotant progressivament d’ecògrafs els centres d’atenció primària i consultoris de l’ICS Catalunya Central, que compta amb professionals referents formats en ecografies per poder fer aquesta prova.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies, Notícies docència i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.