Josep Vidal-Alaball, editor convidat a una prestigiosa revista científica de salut

Josep Vidal Alaball, metge de família a Navàs-Balsareny, doctor en Medicina i investigador de la Unitat de Suport a la Recerca de l’ICS a la Catalunya Central, ha estat designat editor convidat en un número especial sobre l’ús de les noves tecnologies en salut pública a la revista International Journal of Environmental Research and Public Health (https://www.mdpi.com). Aquesta revista interdisciplinària, dedicada a temes de salut mediambientals i de salut pública, llança una edició especial que pretén abordar l’impacte de les noves tecnologies (xarxes socials, eHealth, Telemedicina, etc) sobre el medi ambient i la salut pública.

Vivim l’època de la informació i de comunicació constant i amb les xarxes socials els usuaris  generen més dades que mai. Aquestes plataformes ofereixen als professionals la possibilitat d’extreure dades que poden ser utilitzades amb finalitats de salut, per exemple per proporcionar informació ràpida sobre emergències en salut pública com ara brots de malalties infeccioses. També, es poden obtenir informació ràpida i basada en enquestes sobre diversos temes de salut. Els professionals de la medicina també han començat a utilitzar les xarxes socials per compartir treballs acadèmics, col·laboració internacional i per participar en debats sobre polítiques de salut.

En aquesta edició especial es convida als investigadors que treballen en les àrees àmplies de les xarxes socials i la salut pública a presentar els seus treballs d’investigació sobre aquests temes.

Enllaç per més informació: https://www.mdpi.com/journal/ijerph/special_issues/social_media_public_health

 

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies, Notícies de recerca i innovació i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.