És segur comprar medicaments per internet?

Podem comprar medicaments per internet? La resposta és sí, però hem de tenir certes precaucions i saber algunes coses sobre la compra on-line de fàrmacs.

Quins fàrmacs puc comprar on-line? Tots aquells que no sigui necessària recepta mèdica per a la seva adquisició. Algun exemple serien els medicaments que anuncien per la televisió. Els que necessiten prescripció mèdica està prohibit vendre’ls on-line i la manera d’adquirir-los serà sempre personalment a una farmàcia.

Qui pot vendre els medicaments per internet? Només ho poden fer les farmàcies, sempre amb el consell i la supervisió d’un farmacèutic al darrere. Per tant, si volem comprar algun medicament és important que busquem a la pàgina web a quina farmàcia pertany i quin farmacèutic hi està donant suport. Aquestes dades ens aportaran fiabilitat sobre el lloc web on estem comprant.

Totes les webs que venen medicaments són fiables? No. Hem d’anar amb molt de compte, ja que existeixen llocs webs no autoritzats que venen medicaments. Els riscos de comprar en aquests llosc inclouen que ens venguin fàrmacs no autoritzats, en mal estat o fraudulents, que podrien ocasionar-nos problemes de salut.

Per tant, davant el dubte de la fiabilitat d’un lloc web de venta de medicaments, no ens arrisquem i anem a la farmàcia directament.

La setmana que ve t’explicarem: Què és una duplicitat terapèutica?

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.