Tot a punt per a l’inici de l’activitat docent del grau de Medicina de la UVIC-UCC a Manresa

La Unitat Docent Territorial de Manresa de la Facultat de Medicina de la UVIC-UCC, de la qual forma part l’ICS Catalunya Central ja està a punt per rebre els primers alumnes. A partir d’aquest dijous, 12 de setembre, primer dia del curs acadèmic 2019-20, un total de 31 estudiants de 3r curs del grau de Medicina es formaran a aquestes noves instal·lacions, ubicades a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa.

La posada en marxa de la Unitat Docent és un projecte estratègic per a les institucions sanitàries del territori que permetrà consolidar una oferta universitària de primer nivell en l’àmbit de la medicina. Els centres que formen part de la Unitat Docent són: la Fundació Althaia, l’Institut Català de la Salut, la Fundació Sant Andreu Salut, el Centre Sanitari del Solsonès, la Fundació Hospital Sant Bernabé de Berga, l’Hospital Transfronterer de la Cerdanya i l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.

La nova Unitat Docent Manresa compta amb un equip de professorat de reconeguda trajectòria assistencial i docent. Les cinc assignatures que hi cursaran aquest curs els estudiants són Exploració I i Pràctica Clínica I, Cardiologia, Hematologia – Oncologia, Nefrologia – Urologia i Digestiu.

Una vegada desplegat tot el grau, més de 150 alumnes es formaran cada any a aquesta Unitat Docent.

Comença el desplegament territorial

A partir del 12 de setembre, aproximadament la meitat dels alumnes de tercer curs del grau de Medicina faran les classes a la Unitat Docent Manresa fins a assolir la condició de metges, d’acord amb els eixos del projecte pedagògic que passen per formar professionals centrats en el pacient a través de la innovació en educació mèdica, una formació integral i col·laborativa a través de l’excel·lència tecnològica. Els alumnes restants es formaran a la Unitat Docent Vic.

Sant Joan de Déu acull la Unitat Docent Manresa

La Unitat Docent Manresa està ubicada a l’Hospital Sant Joan de Déu de la Fundació Althaia. S’ha habilitat un espai d’aproximadament 500 metres quadrats de la planta 0 de l’edifici històric, on hi havia hagut les antigues urgències. La nova Unitat Docent disposa de quatre aules, quatre coworkings i una zona d’estudi.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies, Notícies docència i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.