Activitats per conèixer millor la malaltia de l’Alzheimer al CAP Gironella

L’Equip d’Atenció Primària Gironella porta a terme diferents activitats per aconseguir que la població conegui millor les característiques de la malaltia de l’Alzheimer. Una de les propostes és que els pacients mateixos del centre es puguin avaluar per saber si comencen a tenir algun signe o símptoma d’alarma. Els testos per emplenar estan validats per la universitat d’Ohio.

També al CAP s’ha presentat fa poc una exposició, en forma de mural, amb consells i frases relacionades amb aquesta malaltia, així com fulls en negre que simbolitzen com es pot sentir una persona amb Alzheimer, immersa en un entorn de confusió i desorientació.

Com a eina pedagògica, professionals de l’Equip han fet arribar a les escoles del municipi informació sobre la malaltia i han recomanat la cançó No em demanis que et recordi, que estudiants de l’Escola Arrels de Solsona han compost per ajudar l’Associació de Familiars d’Alzheimer i ja s’ha convertit en l’himne de la malaltia. D’aquesta manera més lúdica, poden treballar l’Alzheimer amb els nens. Es pot veure i escoltar a aquest enllaç: http://ow.ly/r5xi30fGNwr

D’altra banda, a la Llar s’imparteix un taller per treballar les capacitats cognitives a través de dinàmiques i jocs grupals que fomenten alhora la participació activa i el treball cooperatiu. El treball de la memòria fa estar més actiu mentalment, guanyar autonomia i fer prevenció de la salut. El taller, de 90 minuts, s’adreça a perfils diferents; persones que no presenten símptomes, que tenen problemes de memòria associats a l’edat o que presenten deteriorament cognitiu lleu. La durada del taller és de 90 minuts.

 

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.