Amb què haig de sortir de la consulta mèdica?

És habitual que quan anem al metge, un cop a casa o a la farmàcia ens adonem que ens falta algun paper, informe, recepta… per això avui farem un repàs de tot el que hem de tenir en sortir de la consulta.

Quan ens referim a la consulta mèdica, ho fem per a qualsevol tipus: ja sigui a l’ambulatori, a l’hospital, amb l’especialista…

El més important és que en acabar fem un repàs de tota la informació que ens han donat i preguntem tots els dubtes que tinguem, els professionals sanitaris hi som per ajudar-vos en totes les qüestions que tingueu.

Un cop fet el repàs i resolts els dubtes repassem que ens enduem tot el que necessitem:

  • La recepta electrònica actualitzada: si ens han fet algun canvi en la medicació, o bé si necessitem la renovació del tractament que estàvem fent. En qualsevol cas en sortir de la visita mèdica hem de tenir-ho a punt per anar directament a la farmàcia a buscar la medicació.
  • La programació de la propera visita, en el cas que necessitem seguir fent seguiment. Marxar del centre amb la visita programada estalviarà desplaçaments o gestions posteriors innecessàries.
  • Informe mèdic, analítica o prova diagnòstica, en cas de necessitar-ho. Per exemple, quan anem a l’especialista o a una visita privada, per donar-li després al nostre metge de capçalera.
  • Recomanacions o indicacions per a una prova o tractament. Si t’han donat recomanacions per fer un tractament, normes a seguir abans d’alguna prova o alguna informació important que podries oblidar, demana si es possible que t’ho donin per escrit, així ho podrem consultar amb calma un cop arribem a casa.

Si fem aquest repàs del que necessitem abans de sortir de la consulta ens estalviarem haver de fer gestions després i estalviarem temps. Sobretot no te’n vagis amb cap dubte.

La setmana que ve t’explicarem: Plantes medicinals i productes d’herboristeria.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.