Cinc metges d’Osona experts en reanimació guanyen un premi per un treball sobre simulacres  

Cinc metges del Servei d’Atenció Primària d’Osona han guanyat el Premi a la Millor Comunicació pel treball “Simulacres de reanimació cardiopulmonar com a eina formativa en equips d’atenció primària”, que va convocar el Consell Català de Ressuscitació. Els autors són Sara Sànchez, de l’EAP Manlleu; Ramon Rosell, de l’EAP Vic Nord; Bea Barragan, de l’EAP Santa Eugènia de Berga; Joan Carrera, de la Unitat d’Atenció Continuada i d’Urgències de Base Territorial (ACUT), i Joan Cartanyà, de l’EAP Vic Nord. Els autors del treball són instructors de suport vital bàsic (SVB) i de desfibril·ladors externs automàtics (DEA).

Els professionals premiats van proposar l’any 2015 que la formació anual del personal de l’ICS a Osona per atendre una aturada cardiorespiratòria es fes en format de simulacre, i que fos la mateixa per a tots els equips d’atenció primària. Després de 123 simulacres i la implicació de 274 persones, l’experiència ha estat molt ben valorada. Així ho posa de manifest el fet que el 100 % de les 202 persones enquestades considerin que és una activitat útil i que un 99 % pensi que els simulacres són una bona manera de repassar anualment el protocol propi de la reanimació cardiopulmonar (RCP). Un 98 % de les persones enquestades creuen que després del simulacre tenen més seguretat a l’hora de fer una RCP real.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.