Comença la campanya de vacunació contra la grip i la COVID-19 a les residències de la Catalunya Central

Aquesta setmana s’ha donat el tret de sortida a la campanya de vacunació contra la grip i la COVID-19 a les residències de la gent gran de la Regió Sanitària Catalunya Central. A la residència Gent Gran, l’Atzavara de Sant Joan de Vilatorrada ha estat una de les primeres a rebre l’equip d’atenció primària. Amb aquesta campanya, que arribarà de manera progressiva a les 65 residències del territori, es vol protegir i immunitzar els residents i professionals davant els virus respiratoris, que incrementen la circulació en els mesos de tardor i hivern.

En total es preveu vacunar a gairebé 4.000 persones que viuen a residències de la Catalunya Central i gairebé 1.500 professionals que hi treballen ja han manifestat també la seva voluntat de rebre la doble vacuna, xifra que pot augmentar amb la campanya en marxa. D’aquests, prop de 1.600 pertanyen a Osona, 2.500 a Bages i Moianès, 200 són del Solsonès i 1200 són del Berguedà, entre usuaris i professionals.

En aquesta primera fase, també es vacunaran les persones que reben atenció domiciliària i altres persones institucionalitzades. Per això els equips d’atenció primària es desplacen a les residències de persones grans o altres institucions per a posar les dues vacunes.

Més endavant, a partir de la segona quinzena d’octubre s’ampliarà la vacunació conjunta contra la grip i la COVID-19 a les persones de 60 anys i més i, per primera vegada, s’introdueix la vacunació sistemàtica antigripal per a tots els infants d’entre 6 i 59 mesos d’edat i per a les persones fumadores.

Vacunació a la residència L'Atzavara de Sant Joan de Vilatorrada.

En aquesta segona fase, per a a aquesta població de persones de 60 anys i més i per a infants de 6 mesos a 5 anys, les vacunes s’administren principalment als centres d’atenció primària (CAP), sempre amb cita prèvia. També s’habilitaran alguns punts de vacunació poblacional. En concreta la Catalunya Central n’hi haurà dos:

CAP Bages

  • Amb cita: els dimecres de 16 a 17h
  • Sense cita: els dimecres de 17 a 18h

CAP Osona

  • Amb cita: els dimecres 11:30 a 12:30h
  • Sense cita: els dimecres 12:30 a 13:30h

La cita s’ha de sol·licitar a través de La Meva Salut, preferentment, a l’apartat de ‘Cites’, clicant a ‘Cites i consultes d’atenció primària’ i triant l’opció ‘Vacunació’. També es pot demanar al web de programació https://citasalut.gencat.cat/ o bé directament al CAP. La citació per a la vacunació als punts poblacionals serà pels mateixos canals i també disposaran d’uns horaris sense cita que es podran consultar a la web https://canalsalut.gencat.cat/. A l’hora de demanar cita, es podrà triar entre el CAP de referència o els punts de vacunació.

Amb la situació epidemiològica actual i la immunitat adquirida per població, no està prevista una vacunació universal de la COVID-19.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en coronavirus, Notícies, Vacunes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.