Premis per als professionals de l’ICS Catalunya Central en l’acte de la Professió Mèdica del COMB a Osona

L’acte de la professió mèdica d’Osona es va celebrar divendres 29 de setembre amb la Festivitat de Sant Cosme i Sant Damià amb el tradicional acte acadèmic i cultural que organitzen la Junta Comarcal d’Osona del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) i l’Agrupació de Ciències Mèdiques d’Osona (ACMO).

L’acte va tenir lloc al Paranimf de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i va comptar amb la conferència del degà de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, Roberto Elosua, que va reflexionar sobre els reptes en la formació dels professionals de la salut al territori.

Durant l’acte es va fer el lliurament dels Premis Sanitat Osona 2023, uns guardons que reconeixen els millors treballs de recerca desenvolupats durant l’any per professionals que viuen o treballen a la comarca, en diferents categories: treballs inèdits, treballs publicats, treballs de recerca sobre el càncer, treballs de fi de grau de recerca sobre el càncer, i la borsa formativa dels metges residents.

Entre els professionals premiats n’hi ha de l’ICS Catalunya Central:

• Premi en la categoria de treballs publicats: Cristina Muñoz Pindado, metgessa especialista en Medicina Familiar i Comunitària del CAP Manlleu, i l’equip format per Edwin Muñoz Herrera, Veronica Arribas Peña, Pere Roura Poch, Fernando Ruiz Mori, Sara Sánchez Belmonte, Betlem Mateu Carralero, Maria Callís Privat, Ana Maria Darnés Surroca, Isabel Casademunt Codina, Juan Serra Batlle, Núria Roger Casals, pel treball Implementación del método simplificado Apnealink™Air® por médicos de atención primaria para el diagnóstico del síndrome de apnea-hipopnea durante el sueño.

• Premi en la categoria de treballs inèdits: Joan Deniel Rosanas, metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària de l’Institut Català de la Salut de la Catalunya Central, i l’equip format per Jordi Prat Quinzaños, Pere Roura Poch, Mª Angels Capdevila i Victor Farré Guerrero, pel treball Tendencia y evolución del perfil lipídico en una cohorte de población con hiper colesterolemia severa y su asociación con factores de riesgo cardiovascular (frcv) en la población de Osona (Cataluña), 2009–2022.

Així mateix, l’ACMO també va donar a conèixer el nom de la guanyadora del XXIV Ajut Consultori Bayés en Ciències de la Salut, que ha estat la Queralt Miró Catalina, tècnica de salut i recerca de l’Institut Català de la Salut Catalunya Central pel projecte de tesi doctoral Validació i avaluació de l’impacte de la intel·ligència artificial per la lectura de radiografies de tòrax.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Notícies, Notícies de recerca i innovació, Notícies recerca, Recerca. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.