‘COMNOVA Atur’ és el nou programa liderat pels professionals del CAP Vilanova del Camí i Ràdio Nova

Professionals del CAP Vilanova del Camí i Ràdio Nova enceten una nova temporada del COMNOVA, un programa de salut comunitària dedicat a l’atur.

L’atur i la salut són els protagonistes del COMNOVA d’aquesta temporada, un programa de Ràdio Nova de Vilanova del Camí que enceta la tercera temporada i que aquesta vegada servirà per parlar sobre com afecta la condició de persona aturada tant a la salut individual com a la col·lectiva.

L’objectiu del COMNOVA Atur és “ajudar les persones que es troben en situació d’atur a revertir aquest fet, vetllant per la seva salut fiscal i mental i garantint pautes per fer possible la seva reinserció laboral”, explica la directora de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) Vilanova del Camí, Maritza Hernández.

Professionals de l’atenció primària i tècnics de la Regidoria de Promoció Econòmica del Consistori exploraran de quina manera l’atur afecta la salut i com les estratègies d’inserció laboral poden ser la clau per revertir aquest impacte, ja que l’atur pot tenir conseqüències greus en la salut física i mental de les persones, i afectar el seu benestar global. Des del punt de vista físic pot provocar problemes de salut, com el deteriorament de la salut cardiovascular i un augment dels nivells d’estrès. Des del punt de vista mental, pot conduir a la depressió, l’ansietat i la baixa autoestima. A més, les persones aturades poden experimentar dificultats socials i familiars, i augmentar el risc d’aïllament i de tensions en el seu entorn.

El primer COMNOVA Atur aborda les repercussions d’un acomiadament i ofereix eines per afrontar-lo en positiu

El primer programa del COMNOVA Atur va tenir lloc el 9 de novembre i va comptar amb la referent de benestar emocional de l’EAP Vilanova del Camí, Mariona Baltà, i la tècnica de Promoció Econòmica de l’Ajuntament del municipi, Antònia López.

Baltà va subratllar la importància d’abordar un acomiadament amb actitud positiva i amb la convicció que aquest procés, per més complex que sigui, sempre representa una oportunitat. Va insistir en la idea que “un acomiadament és sempre una oportunitat. Una oportunitat de millora, de canvi i de creixement personal i professional”. Per la seva banda, Antònia López va recordar que el Servei d’Orientació Laboral és un servei públic i gratuït d’acompanyament en el procés de recerca de feina, que posa a disposició un seguit d’accions informatives, d’assessorament, formació i recerca activa de feina des del ‘Club de feina’ fins a la borsa de treball.

La segona sessió del COMNOVA Atur se centrarà en com promoure una actitud positiva en una situació d’acomiadament.

El programa s’emet a Ràdio Nova cada dijous, de 15 a 16 h, es pot seguir en directe al 1074.7 FM o des de radionova.cat i està dirigit i moderat per la directora de la ràdio, Marissa Martínez. Si voleu fer-hi arribar les vostres preguntes, dubtes o reflexions podeu escriure o enviar un missatge de veu al WhatsApp 660 963 506.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Notícies, Salut comunitària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.