Dijous, Jornada de Portes Obertes al CUAP Manresa per donar a conèixer el servei a la ciutadania

EL CUAP Manresa ―que ofereix servei d’urgències d’atenció primària durant les nits, els caps de setmana i els dies festius i que, darrerament, s’ha dotat de més equipament― obre les seves portes el proper dijous, 7 de març, perquè tothom qui ho vulgui pugui visitar-ne les instal·lacions, veure els espais de què disposa i conèixer de primera mà quin servei s’hi ofereix. La Jornada de Portes Obertes es farà en dues franges horàries per facilitar al màxim la visita de la ciutadania: de 9 a 11 h, al matí, i de 15 a 17 h, a la tarda.

Situat a la planta 0 del Centre d’Atenció Primària Bages (C/ Soler i March núm. 6, de Manresa), el CUAP Manresa atén urgències els dies laborables de 8 del vespre a 8 del matí i els caps de setmana i festius, les 24 hores. D’aquesta manera, complementa els horaris d’atenció habitual als CAP, on també s’atenen les urgències, i dona als usuaris la possibilitat d’anar a l’atenció primària qualsevol dia i a qualsevol hora.

Ofereix atenció urgent al centre i també a domicili i atén, entre d’altres casos, aguditzacions dels pacients crònics, traumatismes lleus (embenats, immobilitzacions, etc.), atenció quirúrgica menor (sutures, cures, cremades, etc.), urgències ginecològiques, psiquiàtriques, oftalmològiques, etc., i està equipat per fer analítiques i radiografies.

Disposa de 3 consultes mèdiques, una consulta per al triatge (on es fa la primera atenció a l’arribada i es valora la gravetat de cada cas), 4 boxs d’observació, 5 boxs per a assistència i una entrada per a ambulàncies.

L’objectiu és augmentar el nombre d’urgències ateses a l’atenció primària i reduir el nombre d’urgències ateses a l’hospital, dotant la consulta d’atenció primària dels recursos necessaris per a la millora del diagnòstic, el maneig i el tractament de les urgències.

El model CUAP ha esdevingut una realitat també gràcies al treball multidisciplinari.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.