Dones sanitàries al món rural: “M’agrada treballar en un ambient rural per la manera de ser de la gent, molt agraïda i propera”

En el marc de la campanya “Cada dia 8 és 8 de març”, aquest mes d’octubre el Grup d’Igualtat de la Gerència Territorial de la Catalunya Central impulsa una campanya per donar a conèixer les experiències de diverses professionals sanitàries, totes dones, al món rural. Des d’aquest dissabte, dia 8 d’octubre, i fins al 15 d’octubre, que se celebra el Dia Internacional de la Dona Rural, cada dia sortirà publicada una breu entrevista a una professional de l’ICS Catalunya Central.

Una d’elles és la infermera Laura Comabella Alzuria, de l’EAP Calaf:

1. Comenta breument la teva biografia.

Sóc la Laura Comabella Alzuria, tinc 36 anys i vaig néixer a Tàrrega, ciutat on he viscut sempre fins a l’actualitat. Vaig estudiar la diplomatura d’Infermeria a la Universitat de Lleida (acabada al 2007).

2. Comenta la teva trajectòria professional.

La meva trajectòria com a infermera va començar a un consultori de poble, a Bellcaire, que pertany a l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Balaguer. Després vaig estar treballant a Agramunt i els pobles del voltant; vaig passar també per l’ABS de Tàrrega, exercint en pobles com Verdú i Anglesola. Tot seguit vaig estar uns 4 anys i mig en diversos CAP de Lleida ciutat, majoritàriament com a infermera de pediatria. El juny de 2012 em van trucar de l’ICS Catalunya Central per anar al consultori de Torà, que pertany a l’ABS Calaf, i des de llavors que treballo a Calaf.

3. Quins són per a tu els avantatges de treballar al món rural?

M’agrada treballar en un ambient rural per la manera de ser de la gent, molt agraïda i propera, que et fa sentir bé a la feina. Aquí ens coneixem quasi tots, el pacient i el seu entorn familiar. Aquest és, per a mi, un dels grans avantatges que té treballar al món rural.

4. En alguna ocasió t’has sentit discriminada a la feina pel fet de ser dona i professional sanitària?

Al llarg de la meva trajectòria professional no m’he sentit discriminada pel fet de ser dona. Crec que és pel fet que la infermeria sempre ha estat vinculada al sexe femení, i és ara, des de fa uns anys, que hi ha més homes en aquesta professió.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Igualtat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.