Dos centres d’atenció primària del Bages i dos de l’Anoia renoven la certificació ambiental europea EMAS

Quatre centres d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) a la Catalunya Central han renovat la certificació de qualitat ambiental europea Eco-Management and Audit Scheme (EMAS),que avalua l’impacte sobre el medi ambient de les seves activitats i implanta sistemes de millora contínua. L’obtenció del segell de l’EMAS indica que aquests centres compleixen amb els màxims nivells de qualitat mediambiental.

Els quatre centres d’atenció primària de la Catalunya Central que han aconseguit renovar aquesta distinció són els CAP Goretti Badia de Súria i Sagrada Família de Manresa i els CAP Piera i Vilanova del Camí. En el conjunt de Catalunya han estat, en total, 62 els centres acreditats. La consecució d’aquesta certificació, que té caràcter voluntari, comporta també  l’obtenció de l’acreditació ISO 14.001.

Les primeres certificacions de l’EMAS a centres de l’ICS es van realitzar l’any 2009, amb l’acreditació de 21 centres. Altres centres que han adoptat l’estàndard de qualitat europeu,  durant el 2016,  han estat els centres de Cubelles, La Garriga,  Masquefa,  Vila-rodona, Rambla Nova de Tarragona,  i el Torrelles de Llobregat.

 

Eina d’ús voluntari

 

L’EMAS és un certificat de gestió ambiental disponible per a qualsevol organització de l’Espai Econòmic Europeu (Unió Europea, Suïssa, Noruega,  Islàndia i Liechtenstein) i d’altres països. Es tracta d’una eina d’ús voluntari per a aquelles organitzacions,  tant públiques com privades,  que vulguin assumir una responsabilitat ambiental i econòmica.

 

L’objectiu de l’ICS és consolidar el sistema i aconseguir certificar la majoria de CAP de la institució durant els propers anys.

 

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.