El Berguedà es prepara per atreure els primers residents de Medicina i Infermeria

Els primers residents arribaran a principis de juny i faran la seva formació tant en l’àmbit hospitalari com d’atenció primària.

L’Hospital de Berga organitza el 4 i 5 d’abril una jornada de portes obertes perquè els futurs residents puguin conèixer el centre.

A principis d’estiu ha d’arribar al Berguedà la primera promoció de professionals de Medicina i Infermeria que faran la seva residència a la comarca. Salut Catalunya Central-Hospital de Berga i els equips d’atenció primària del Baix Berguedà (Gironella i Puig-Reig) i de Berga Centre de l’Institut Català de la Salut (ICS) es converteixen, per primera vegada, en centres docents, acreditats per formar aquestes especialitats. Els professionals que facin la seva formació al Berguedà treballaran tant en l’àmbit hospitalari com en l’atenció primària. En aquesta primera promoció, hi ha una plaça per a infermers i infermeres especialistes en Atenció Familiar i Comunitària i dues places per a metgesses i metges especialistes en Medicina Familiar i Comunitària

Els propers dies 4 i 5 d’abril, l’Hospital de Berga farà una jornada de portes obertes perquè els futurs residents puguin conèixer en primera persona el centre. Podran veure les instal·lacions i se’ls explicarà quines places s’ofereixen i per quines especialitats passaran i què podran aprendre durant la seva residència. A més, l’Hospital també dona la possibilitat d’organitzar una visita personalitzada si algun resident interessat no pot assistir a la jornada. Per inscriure’s, cal fer-ho a través de la pàgina web www.hsb.cat

Un vídeo promocional del territori

D’altra banda, l’Hospital de Berga i ICS Catalunya Central (que gestiona els equips de primària) han posat en marxa una campanya de captació de futurs residents a través d’una sèrie de vídeos en què diversos professionals de les dues entitats els expliquen com es formaran durant la seva residència i també se’ls transmet com és l’estil de vida al Berguedà i què trobaran quan surtin de la feina: natura, paisatge, gastronomia, cultura, tradicions, etc. Podeu veure el vídeo clicant en aquest enllaç: https://bit.ly/34LpAnY

Els residents en Medicina i Infermeria que facin la seva formació a l’Hospital de Berga tindran una coordinadora o coordinador hospitalari que serà el seu referent, i s’ha previst un calendari de rotacions pels diversos àmbits hospitalaris. Aquesta formació durarà quatre anys per als residents de Medicina i dos per als d’Infermeria. Per tant, quan s’hagin incorporat les primeres quatre promocions s’estaran formant simultàniament a partir de dotze professionals residents. Als centres d’atenció primària de Berga, Gironella i Puig-Reig, els residents tindran una tutora o tutor d’atenció primària que els acompanyarà durant tot el període de formació.

Aquest programa de formació dona als futurs especialistes de ciències de la salut una oportunitat de formar-se en un entorn de treball rural i de proximitat amb la possibilitat de continuar treballant en el territori quan acabin  la residència.

 

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Notícies, Notícies docència, Unitat docent. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.