El cap de la Unitat de Recerca de l’ICS Catalunya Central publica un llibre d’articles sobre mitjans de comunicació i salut

El cap de la Unitat de Recerca de l’ICS Catalunya Central, el doctor Josep Vidal, i l’investigador de la Universitat de Stilring Washim Ahmed signen el llibre Social Media and Public Health: Opportunities and Challenges, un recull de setze articles científics publicats a la revista Journal of Environmental Research and Public Health (JERPH)

El llibre signat per Vidal i Ahmed recull setze articles publicats entre el 2020 i el 2021 a la revista internacional d’investigació ambiental i salut pública Journal of Environmental Research and Public Health (JERPH) . El llibre s’ha publicat en anglès i l’ha editat IJERPH. L’objectiu dels dos autors és fer reflexions sobre les oportunitat i utilitats que planteja l’ús de les xarxes socials i dels mitjans de comunicació com a plataforma de difusió de treballs acadèmics i a l’hora de difondre informació mèdica entre la població i dades rellevants en casos d’emergència, com ha passat durant la pandèmia de la COVID 19.

Vidal, que també és coordinador de la Unitat de suport a la recerca de l’IDIAP Jordi Gol, explica que “les xarxes socials han de ser una eina imprescindible per a la difusió i defensa de les polítiques de salut pública. No es pot deixar que les xarxes socials s’utilitzin per difondre rumors i falses notícies, sense que hi hagi una resposta contundent per part de la comunitat i institucions científiques internacionals”. Opina que les falses notícies cal combatre-les de manera ràpida, contundent i utilitzant la mateixa xarxa social on es generen.

Els dos autors han estat els responsables de la supervisió i edició d’articles de recerca elaborats per investigadors d’arreu del món i publicats periòdicament a la revista. En un primer moment, es van recollir en un número especial i, ara, surten en format de llibre, que es pot descarregar en aquest enllaç.

Alguns d’aquests articles els han signat investigadors de la Gerència Territorial Catalunya Central com ara Glòria Saüch Valmaña, Anna Ruiz Comellas, Francesc Xavier Marín Gómez, Jacobo Mendioroz Peña, Vicenç Canal Casals, Marcos Romero Méndez, Anna Darnés Surroca, Antonio Nieto Maclino i Marta Sagarra Castro.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies, Notícies recerca, Salut internacional. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.