Reoberts els nous punts de vacunació fora dels CAP per a les dosis de reforç de la Covid

A partir d’aquest dimecres 1 de desembre es torna a activar la vacunació a la Catalunya Central en punts de vacunació centralitzats al Palau Firal de Manresa (Bages); a la UVic (Osona), Escorxador d’Igualada (Anoia) i Hotel d’Entitats (Berguedà).

La vacuna addicional amb cita prèvia per a majors de 60 anys i per als vacunats amb Janssen es pot fer a través de la web vacunacovid.catsalut.gencat.cat.

Prop de 140.000 persones estan cridades a vacunar en aquesta dosi de reforç a la regió sanitària

La Regió Sanitària Catalunya Central reobre novament punts de vacunació centralitzats per poder administrar les dosis de reforç aprovades per a majors de 60 anys, per a professionals sanitaris i sociosanitaris i per a persones vacunades amb el vaccí monodosi Janssen. L’objectiu és facilitar l’accés a la vacuna en espais de fàcil accés, alguns dels quals ja havien acollit la vacunació en la fase comunitària i altres que ho havia fet només de forma puntual.

Quatre punts centralitzats a Manresa, Igualada, Vic i Berga

Per la necessitat de reforçar la campanya, i tenint en compte el volum que representen aquests col·lectius, la RSCC ha decidit tornar a obrir 4 punts a la regió amb format Punt de Vacunació Poblacional (PVP). Aquests punts, estaran operatius a partir de demà i podran arribar a administrar unes 12.000 dosis setmanals amb diferents horaris:

 • Manresa: Palau Firal de Manresa, al C/ Castelladral, 5.
  • Dilluns, dimecres i dijous de 14 a 20h i dimarts i divendres de 9 a 15h.
  • La capacitat és d’unes 1000 dosis per franja i per tant unes 5000 per setmana.
 • Vic: sala de la UVIC, al C/ Miramarges, 4 Edifici A.
  • Dilluns, dimecres i dijous de 14h30’ a 20h i dimarts i divendres de 9 a 14h30’.
  • La capacitat resultant és d’unes 600 dosis per franja i per tant unes 3000 per setmana.
 • Igualada: Espai de l’Escorxador, al C/Prat de la Riba, 45.
  • Dilluns, dimecres i divendres de 8h30’ a 14h30’ i dimarts i dijopus de 14h a 20h.
  • La capacitat resultant és d’unes 600 dosis per franja i per tant unes 3000 per setmana.
 • Berga: Hotel Entitats, al C/Mestre Pedret, 2.
  • Dilluns, dimecres i dijous de 14 a 20h i dimarts i divendres de 9 a 15h.
  • La capacitat resultant és d’unes 200 dosis per franja i per tant unes 1.000 per setmana.

Només com a prova pilot i agendats des de l’EAP Vic Nord s’ha obert aquest dimarts 30 de novembre el punt de vacunació a la UVic, que a partir d’aquest desembre serà també una opció per a totes aquelles persones que busquin un punt de vacunació amb cita prèvia a través de la web. De fet, es podrà agafar cita prèvia  als quatre punts de vacunació poblacional via web https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/ i el registre es farà mitjançant K2 i, per tant, amb accés a qualsevol usuari de Catalunya.

També a través dels centres d’atenció primària es podrà agendar la vacunació a altres punts cèntrics de petites dimensions però que permetran treure l’administració del vaccí dels consultoris i CAPs. Són els següents:

 • Manresa, L’Escorxador (FUB), C/Sant Fruitós. De dilluns a divendres de 8:45 a 13h i dimarts i dijous també de 14:30 a 19:15h
 • Manresa, Convent de Santa Clara, C/ Nou de Santa Clara, 62. Grip i Covid dimecres dia 1 de desembre de 15 a 19h; dia 9 de desembre de 10 a 13:30h i dia 10 de desembre de 9:30 a 13:30h
 • Manresa, Anònima, Passatge Lluçà. Fins el dia 17 de desembre, tots els divendres de 9 a 13h.
 • Manresa, Sant Andreu Salut, C/Remei de Dalt, 3. A partir del 7 de gener, cada divendres en franja de matí (horaris pendents de definir)
 • Solsona, Sala Polivalent, C/ Antoni Gaudí, 2. Sessions esporàdiques segons demanda.
 • Igualada, Mòduls CSA, Av Catalunya, 11. Dimecres de 15 a 17h a partir de demà dia 1 de desembre.
 • Vic, Centre Comercial Vic 2, Plaça Pilarín Bayés. Cita prèvia a través del CAP.

A més, per a aquelles persones amb dificultats de desplaçar-se, també es farà vacunació oportunista als centres d’atenció primària.

140.000 persones de la regió cridades novament a vacunar

En aquesta nova fase de vacunació, la prioritat és protegir les persones més vulnerables i, per tant, administrar la dosis de record o addicional en els col·lectius en els que s’ha anat aprovant  i que són els següents: persones grans institucionalitzades i persones institucionalitzades en centres sociosanitaris i sanitaris diferents a centres de gent; persones pertanyents al grup 7 i per tant en condicions de molt alt risc de patir malaltia greu; persones de 60 anys o més; personal sanitari i sociosanitari i persones que en el seu moment van rebre la vacuna de Janssen. En total, l’estimació és que en dos mesos es faci una crida a vacunar-se a prop de 140.000 persones de la regió sanitària

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, coronavirus, Notícies, Vacunes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.