El Col·legi de Metges al Bages premia treballs liderats per professionals de l’ICS Catalunya Central

Els tres premis de la vigília de Sant Lluc de la Junta comarcal del Bages del Col·legi de Metges de Barcelona han anat dirigits a professionals de l’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central. L’entrega es va dur a terme en el marc de la Vigília de Sant Lluc en un acte de petit format, adaptat a la situació epidemiològica.

En primer lloc, la XVII Beca Bages al Metge Jove va recaure sobre la metgessa Sílvia Góngora Rodríguez, de l’Equip d’Atenció Primària Sagrada Família de Manresa, pel treball ‘Art versus medicalització: estudi sobre l’impacte d’una intervenció basada en pràctiques fotogràfiques en la des prescripció de benzodiazepines en un centre d’atenció primària’. Aquest reconeixement premia la tasca impulsada per la professional sobre l’art i la salut, i representa “un honor i una satisfacció per la feina feta”, subratlla Góngora.

En segon lloc, el treball al llarg supervivent de càncer ‘Gestió compartida entre els dos nivells assistencials. Oncologia i Atenció Primària’ va rebre el XXIV Premi del Bages de Ciències Mèdiques (accèssit). Una recerca liderada per les metgesses Sílvia Catot, Montse Domènech, Rosa Cobacho, Montse Ciurana, Anna Vidal i Pere Farràs. Segons detalla Montse Ciurana, directora de l’equip d’Atenció Primària Plaça Catalunya de Manresa, aquest treball té una “transversalitat entre oncologia i atenció primària, un fet pioner a Catalunya i permet el seguiment del pacient des d’aquest prisma”. Es tracta d’un treball compartit entre l’atenció primària de l’ICS i d’Althaia i oncologia d’Althaia.

Per últim, el XXIV Premi del Bages de Ciències Mèdiques va ser per al treball ‘Seroprevalença 16,5 mesos després de l’inici de la pandèmia COVID-19’, liderat per les metgesses i investigadores de la Unitat de Recerca i Innovació de l’ICS: Anna Ruiz Comellas, Anna Ramírez, Queralt Miró, el cap de la Unitat, Josep Vidal; la gerent de l’ICS Catalunya Central, Anna Forcada, entre altres. Josep Vidal destaca que “aquesta recerca és una mostra més dels treballs que impulsem des de la Unitat de Recerca de la Catalunya Central, sempre orientada a la ciutadania i amb l’objectiu d’oferir millores per a l’atenció primària”. 

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Activitats, Notícies, Notícies de recerca i innovació, Notícies recerca, Recerca i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.