La gerent de l’ICS Catalunya Central participa a la I Jornada entre centres sanitaris i universitaris de la Catalunya Central

La gerent de l’ICS Catalunya Central, Anna Forcada, ha participat en la I Jornada entre centres sanitaris i universitaris de la Catalunya Central, que ha tingut lloc a l’Hospital d’Olot aquest dissabte 27 de novembre i ha comptat amb la participació de més d’una seixantena de professionals i universitaris de la zona.

La Jornada, organitzada per la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic i la Fundació Hospital d’Olot Comarcal de la Garrotxa, ha promogut una reflexió conjunta sobre com millorar la qualitat docent, investigadora i assistencial, sobre els reptes de present i de futur en aquest camp i ha aprofundit sobre la interrelació entre professionals acadèmics, investigadors i gestors.

A la primera taula rodona de la Jornada sobre si els centres sanitaris que són universitaris donen una millor assistència, la gerent de l’ICS Catalunya Central i l’Hospital de Berga, Anna Forcada, ha destacat “l’oportunitat que tenim per establir nous vincles amb el món universitari i l’atenció primària, que no sempre ha estat ben tractada; però els estudiants són metges de família en potència i han d’introduir el recanvi generacional tan necessari dins dels centres. Alhora, és un factor molt rellevant pel territori: captar i retenir el talent”.

La taula també ha comptat amb la intervenció de Ramon Pujol, degà de la Facultat de Medicina de la UVIC; Francesc Cardellach, exdegà de la Facultat de Medicina de la UB; Rosa Ma Morral, directora assistencial del Consorci Hospitalari de Vic; Ignasi Carrasco, director assistencial Althaia, i Joan Espaulella, director assistencial de l’Hospital de Santa Creu Vic.

Forcada també ha format part de la taula inaugural, al costat de Marina Geli, directora general de la FESS; Ramon Pujol, degà de la Facultat de Medicina de la UVIC; Sara Manjón, gerent del Consorci Hospitalari de Vic; Manel Jovells, gerent d’Althaia, i Josep Ma Padrosa, gerent de l’Hospital d’Olot.

La Jornada entre centres sanitaris i universitaris també ha posat sobre la taula quina és l’aportació dels centres assistencials a les facultats de medicina i com progressar junts en la recerca els centres assistencials i les facultats.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Activitats, Formació, Notícies, Notícies docència i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.