El CAP de Manlleu organitza una jornada per implicar els professionals en la prevenció de la mutilació genital femenina

El Centre d’Atenció Primària (CAP) de Manlleu vol continuar implicant tots els professionals en la lluita contra la mutilació genital femenina (MGF), una pràctica tradicional en alguns països africans que és perjudicial per a la salut i es considera una violació dels drets humans de les nenes i de les dones.

Per aquest motiu, coincidint amb la setmana en què té lloc el Dia Internacional de Tolerància Zero contra la MGF (6 de febrer),  el CAP ha organitzat una jornada de treball per a aquest proper divendres en què participaran professionals de diversos àmbits que, d’una manera o altra, tenen una funció en la prevenció i detecció d’aquesta pràctica i en l’atenció i la recuperació de les dones i nenes que l’han patida.

La sessió, la dirigirà la Dra. Rou Sánchez del CAP de Torelló i la infermera de pediatria Ester Coromina del CAP de Manlleu. Hi prendran part metges de família, infermeres, pediatres, llevadores, auxiliars d’infermeria, administratius i treballadors socials del centre. L’objectiu és convidar tots aquests professionals a implicar-se en les estratègies que ja han estat definides per prevenir l’MGF i abolir-la.

A Manlleu, la presència de dones, nenes i famílies procedents de països africans on es practica l’MGF ha fet necessari el desenvolupament d’un pla  d’acció coordinat entre els àmbits educatiu, sanitari, social, legal i de base associativa, que s’articula a través de la Taula Local de Prevenció de l’MGF constituïda l’any 2013 i que concep l’educació entre les mateixes dones i famílies afectades com a protagonistes i promotores del canvi.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.