El CAP de Sant Joan de Vilatorrada promou la iniciació a l’activitat física amb un cicle de caminades

Aconseguir que les persones sedentàries s’iniciïn en l’activitat física és l’objectiu principal del cicle de caminades que organitza el CAP de Sant Joan de Vilatorrada, en col·laboració amb l’Ajuntament. Des de fa unes setmanes i fins a final de juny, cada dijous al matí, professionals del CAP acompanyen el grup de persones que s’apunten a fer l’itinerari per rutes municipals senyalitzades, de 2,4 a 4,3 quilòmetres.

Es tracta de sortides de no gaire més d’una hora, de baixa dificultat, per fer-les accessibles a persones que no tenen l’hàbit de caminar. La voluntat és iniciar-los en la pràctica d’una activitat física, mentre descobreixen l’entorn del municipi, i promoure la coneixença i relacions socials entre els participants per aconseguir que sortir a caminar es converteixi en un hàbit, més enllà de les sortides proposades des del CAP.

Els professionals de la salut que han impulsat aquesta iniciativa, d’una banda, han detectat que moltes persones són sedentàries, sovint per manca de coneguts amb qui sortir a fer exercici i, de l’altra, com n’és d’important l’activitat física com a factor clau de salut i de prevenció. L’exercici físic redueix la possibilitat de patir un infart de miocardi, tenir diabetis, hipertensió, colesterol i sobrepès; a més, ajuda a dormir millor; és eficaç per al control de dolors musculars, ossis i articulars, ajuda a controlar l’osteoporosi i l’aparició de varius i aporta beneficis per al benestar emocional.

Cada dijous, dos professionals del CAP acompanyen els participants i els donen consells i recomanacions sobre la pràctica de l’activitat física segons l’estat i necessitats de cada un. En la fase inicial, es recomana caminar uns 20 minuts al dia, 3 dies a la setmana; en una segona fase, caminar de 40 a 55 minuts al dia, 4 o 5 dies a la setmana; i un cop agafat l’hàbit, cal caminar una hora,  5 o 7 dies a la setmana.

Una caminada especial per al Dia mundial de l’Activitat Física

Divendres 6 d’abril, el CAP de Sant Joan de Vilatorrada ha organitzat una sortida especial, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física. És un ruta d’uns 8 quilòmetres pel terme municipal de Sant Joan, oberta també a tota la ciutadania. El recorregut s’iniciarà a 2/4 de 10  del matí davant del CAP i transcorrerà pels horts del Poal, Torrent fondo, Santuari de Joncadella. La tornada es farà pel camí de les Torres.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Activitat física, Notícies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.