Vídeo sobre el Codi infart per a la formació dels professionals d’Atenció primària

Joan Cartanyà, metge de l’EAP Vic Nord, ens explica com es va crear el vídeo de Codi IAM, en el qual van participar diferents professionals i col·laboradors.

Des del gener d’aquest any ha quedat penjat a la xarxa un vídeo destinat a la formació dels professionals d’atenció primària en l’atenció inicial al Codi IAM. Aquesta és una eina formativa en format breu que mostra de forma esquematitzada com atendre les persones amb infart agut de miocardi quan consulten inicialment en un centre d’atenció primària.

El vídeo s’emmarca en un treball de recerca multicèntric en el qual participen els 32 equips d’atenció primària de l’ICS a la Catalunya Central. L’estudi té per objectiu disminuir els temps d’assistència dels pacients amb infart agut de miocardi atesos inicialment en els centres d’atenció primària. La visualització planificada  del vídeo forma part de la intervenció de l’estudi.

Aquest vídeo és el resultat del treball de l’EAP Vic Nord amb la col·laboració del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i de l’EAP Tona. El treball es va iniciar el setembre de l’any 2016 i es va acabar materialitzant el gener de 2018. Ha comptat amb la participació de professionals i d’usuaris de Vic Nord, amb personal de l’EAP Tona i del SEM, i amb al suport tècnic de la Universitat de Vic (UVic) i amb el suport de la Direcció del SAP Osona i de la Gerència de l’ICS de la Catalunya Central.

La major part del vídeo es va rodar al CAP Osona de Vic, el dissabte dia 22 d’abril del 2017, convertint per un dia la recepció del centre i el box d’urgències en un plató de gravació. Usuaris voluntaris, personal de l’equip, familiars, personal del SEM i els tècnics de la UVic van conviure entre focus i càmeres mentre les escenes havien de rodar-se una i altra vegada fins aconseguir els resultats esperats.

Mig any de preparació del contingut i del guió, tot un dia sencer de rodatge i moltes hores dedicades a fer el muntatge han quedat concentrades en un vídeo de només 5 minuts de durada.

 

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Atenció urgent i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.