El CAP Torelló aconsegueix les certificacions que l’acrediten com a centre sostenible ambientalment

El CAP Torelló ja té els certificats que acrediten que és un centre sostenible ambientalment i que fa una bona gestió dels residus. Les acreditacions EMAS i ISO 14001 certifiquen que el centre té implantat un sistema de gestió ambiental amb l’objectiu de minimitzar el seu impacte sobre l’entorn i el medi ambient.

Les acreditacions EMAS i ISO 14001 certifiquen que els centres que les obtenen tenen implantat un sistema de gestió, la finalitat del qual és millorar el comportament ambiental del CAP per tal de minimitzar l’impacte que l’activitat té sobre el medi ambient. Algunes accions que s’han dut a terme per certificar el centre amb aquests segells ambientals són les següents:

  • Assegurar una correcta separació i gestió dels residus sanitaris generats al CAP mitjançant la incorporació de contenidors específics, identificats correctament, per dipositar-hi els diferents tipus de residus.
  • Promoure l’ús responsable dels recursos naturals, mitjançant la formació i sensibilització de tot el personal del centre i la col·locació d’adhesius i de la retolació de bones pràctiques ambientals en punts estratègics del centre.
  • Aplicar mesures d’eficiència energètica a l’edifici.
  • Fomentar la participació activa de les persones que treballen al centre per aportar suggeriments de millora ambiental.
  • Garantir que l’activitat es desenvolupa d’acord amb la legislació ambiental i altres requisits aplicables.
  • Comunicar els resultats ambientals, a la societat i a les parts interessades en general, mitjançant la Declaració ambiental que es publica anualment a la pàgina web de l’ICS.

D’aquesta manera, el CAP Torelló se suma als quatre centres d’atenció primària de la Gerència Territorial Catalunya Central que ja tenen aquests certificats i que els han renovat enguany: els CAP Piera, Vilanova del Camí, Sagrada Família i Súria. L’objectiu és consolidar el sistema i aconseguir certificar la majoria de centres d’atenció primària durant els propers anys

Des de l’equip directiu del CAP Torelló s’agraeix la tasca realitzada pel personal del centre per aconseguir aquestes acreditacions i, en especial, a la Meritxell Lázaro per a la seva dedicació.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.