Dia Mundial de la Higiene de Mans, una pràctica senzilla amb grans resultats

El Dia Mundial de la Higiene de les Mans, impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) des de l’any 2009, té la finalitat de conscienciar i implicar tant els professionals sanitaris com els directors i gerents de centres sanitaris en la prevenció de les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària mitjançant la mesura senzilla i eficaç de la higiene de les mans. Habitualment se celebra el 5 de maig però com que enguany és un dissabte, s’ha traslladat a avui divendres. Els equips de l’ICS Catalunya Central han programat diverses activitats per promoure l’hàbit d’una correcta higiene de mans.

  • L’EAP Plaça Catalunya de Manresa ha elaborat un Punt de Salut informatiu al primer pis del centre. L’objectiu és conscienciar als usuaris de la importància de rentar-se les mans per tal d’evitar el contagi de malalties.La informació es presenta de forma molt gràfica i sintetitzada, per tal que sigui entenedora per a tot tipus d’usuaris. Es destaca la importància de rentar-se les mans en 3 moments clau: abans de menjar, si l’individu pateix un procés infecciós o si el pateix l’entorn familiar.A més, el mateix dia 4 de maig es farà una sessió formativa a tot l’equip sobre les tècniques de rentat de mans: amb aigua i sabó i amb productes alcohòlics.
  • L’EAP Baix Berguedà ha proposat activitats a les escoles de Gironella i Puig-reig i també s’ha passat informació a les residències de gent gran. Les activitats als centres escolars consisteixen en una visita a l’escola per fer un rentat de mans amb els nens, acompanyat d’una tecnología amb llum blava UV que permet saber si s’han rentat bé o si queda alguna zona de les mans per netejar.
  • EAP Berga i EAP Alt Berguedà: activitat de rentat de mans amb els professionals amb el suport d’una llum ultraviolada que permet saber si el rentat s’ha fet correctament. També es passarà un vídeo informatiu perquè el puguin veure els professionals.
  • EAP Navàs- Balsareny: taller tècnic del rentat de mans, divendres 4 de maig al CAP Navàs, a les 2 del migdia, adreçat a tot el  personal de l´ABS, personal de residències i de serveis socials locals (auxiliar de clínica, treballadores familiars, gerontòlogues…..).

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.