El CatSalut i l’ICS impliquen les farmàcies de l’Anoia en la difusió del projecte La Meva Salut

lms anoiaEl farmacèutics de l’Anoia ja coneixen els detalls de La Meva Salut, una eina digital molt útil que ha desenvolupat el Departament de Salut de la Generalitat  i que permet que els usuaris puguin accedir directament a informació de la històrica clínica, a la recepta electrònica, a les proves diagnòstiques, als informes mèdics, etc. La sessió informativa, que va tenir lloc fa uns dies, ha anat a càrrec dels responsables del CatSalut i de l’Institut Català de la Salut.

La finalitat de La Meva Salut és millorar la qualitat de l’atenció. Facilita la consulta de les  dades i, per tant, promou la corresponsabilitat  de la persona en la cura de la seva salut. És un espai digital segur que fa possible que la ciutadania, a través d’una identificació digital, pugui accedir a la seva informació personal de salut i des d’on pot fer també tràmits i consultes.

Així, aquesta nova eina obre moltes possibilitats en telemedicina. Té un potencial important com a complement de les visites presencials mitjançant l’eConsulta, aspecte que es va presentar en una sessió a Igualada. Aquesta opció funciona, en condició de prova pilot, a l’Equip d’Atenció Primària Capellades, com un nou canal de comunicació àgil, per resoldre les consultes de la ciutadania que no requereixin que professionals i pacients comparteixin espai i temps.

Què hi ha a La Meva Salut

En relació amb l’atenció als centres d’atenció primària, s’hi pot trobar:

– diagnòstics,

– medicaments prescrits,

– vacunes (immunitzacions).

 

Quant a l’atenció rebuda als hospitals:

– informes d’alta,

– informes d’urgències,

– informes dels especialistes.

 

En relació amb proves o intervencions:

– informes de laboratori (resultats d’analítiques),

– informes de diagnòstic per la imatge (radiologia),

– informes d’altres proves realitzades.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.