El conseller de Salut, Manel Balcells, visita el CAP Osona i es reuneix amb la direcció de l’EAP i professionals

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha visitat aquest divendres al matí el CAP Osona (Vic) per reunir-se amb la direcció de l’Equip d’Atenció Primària Vic Nord i professionals del centre. L’equip ha compartit amb el conseller reptes del centre sanitari osonenc i reflexions sobre el futur del sistema sanitari públic.

La visita ha permès abordar les necessitats assistencials del sector Osona primer, i reunir-se després amb professionals del centre gestionat per l’Institut Català de la Salut de la Catalunya Central que han fet arribar al conseller les seves inquietuds tant en el terreny del servei com en la necessitat d’infraestructures.

El CAP Osona, ubicat en un edifici de sis plantes i més de 3.100 metres quadrats, disposa de més de 130 professionals i dona cobertura a una població de més de 28 mil persones, de les quals un 15% estan en edat pediàtrica i un 17% estan per sobre dels 65 anys. Només l’any passat es van fer més de 194 mil visites. A hores d’ara, el Punt d’atenció continuada està ubicat també en aquest centre des que s’hi va traslladar a l’inici de la pandèmia. A més, hi ha els serveis de l’Atenció Sexual i Reproductiva (ASSIR), el Servei de Diagnòstic per la Imatge (SDPI) i el servei de cribratge ocular i d’audiometries.

Han rebut el conseller la gerent d’Atenció Primària i a la Comunitat de Catalunya Central, Núria Prat; la responsable d’Atenció a la Ciutadania del Servei d’Atenció Primària Osona, Sandra Casassas; la delegada territorial del Govern a la Catalunya Central, Montse Barniol; la gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central, Alba Oms; i l’alcalde de l’Ajuntament de Vic, Albert Castells.

Per part de l’EAP Vic Nord, han assistit a la trobada la directora, Marta Palou; l’adjunta a la direcció, Elisabet Solà; la referent UAC, Núria Espuña; les professionals Margarita Oriola (UAC), Cristina Ramírez (treballadora social), Sandra Vilar (RBEC), Laia Obradors (metgessa), Maite Riera (pediatra), Sandra Simó (infermera) i Dolors Rama (TCAI). També hi ha participat la directora de l’EAP Lluçanès, Rosa Besora.

Després de la reunió al CAP Osona, el conseller Balcells també ha visitat l’Hospital de Vic i l’Institut de Recerca i Innovació en Ciències de la Vida i de la Salut de la Catalunya Central (IRIS-CC). Balcells ha volgut conèixer de prop el desenvolupament de les obres al servei d’urgències de l’hospital, que s’enllestiran aquesta propera tardor i que permetran unificar en un sol espai les urgències territorials de tota la comarca. Finalment, el conseller ha tancat la visita a Vic amb una reunió de treball amb representants de l’IRIS-CC, que es va posar en marxa fa un any.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.