El metge de família, Robert Panadés, fa una estada a Tromsø per completar la seva tesi doctoral sobre telemedicina

El metge de família, Robert Panadés, ha fet una estada a Tromsø en el marc del doctorat industrial de l’AGAUR per dur a terme una tesi doctoral sobre telemedicina proactiva.

La tesi analitza com es pot millorar l’accés a l’atenció primària i la prevenció de malalties mitjançant l’ús de la telemedicina, i de quina manera aquesta pot facilitar l’accés al sistema públic de salut a les persones que no hi han accedit en l’últim any i no han seguit els programes de prevenció recomanats.

Gràcies al seu doctorat industrial, Panadés, que visita als consultoris de Jorba i Copons de l’EAP Anoia Rural i forma part del Grup de Treball en Salut Digital de la CAMFIC, ha pogut establir contacte amb el professor que ha estat el seu supervisor de la tesi a la Universitat de Tromsø, a Noruega. Es tracta de Gunnar Hartvigsen, un professional referent en salut digital al país i que ha col·laborat amb diversos països i entitats com l’OMS.

Durant l’estada a Tromsø (de l’abril al juny del 2023), Panadés ha pogut treballar en projectes de salut digital amb el grup de recerca, com en el desenvolupament d’aplicacions per a persones amb discapacitats intel·lectuals i eines digitals per a pacients diabètics. «Les entrevistes amb professors destacats han millorat el protocol de la meva tesi doctoral. Ha estat una experiència valuosa i enriquidora, i continuaré treballant per millorar l’atenció sanitària i la prevenció de malalties a través de la telemedicina», detalla Robert Panadés.

Panadés ha obtingut una beca per dur a terme una investigació doctoral en col·laboració amb la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i l’Institut Català de la Salut. El programa té una durada de tres anys i compta amb la supervisió del metge Francesc García Cuyàs i el metge i cap de la Unitat de Recerca de l’ICS Catalunya Central, Josep Vidal-Alaball.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Notícies, Notícies de recerca i innovació, Notícies recerca, Recerca. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.