El Ministeri de Sanitat acredita 20 consultoris rurals de l’ICS a la Catalunya Central per formar residents de Medicina Familiar

Residents de Medicina Familiar i Comunitària de les unitats docents de Barcelona Ciutat i del Clínic-Maternitat es formaran en medicina rural en consultoris de la Catalunya Central de l’Institut Català de la Salut (ICS).

S’han acreditat 10 consultoris del Berguedà, 4 del Bages, 4 de l’Anoia i 2 d’Osona.

El Ministeri de Sanitat ha resol acreditar 20 consultoris de la Catalunya Central com a centres docents, en els quals podran fer la seva formació obligatòria de medicina rural residents de medicina familiar i comunitària de les unitats docents de Barcelona Ciutat i Clínic-Maternitat. Els consultoris d’atenció primària acreditats són els consultoris locals: Avinyó, Calders, Santa Maria d’Oló i Sant Feliu Sasserra, de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) d’Artés; Gósol, Saldes, Vallcebre, La Pobla de Lillet i Bagà, de l’EAP Alt Berguedà; Avià, Cercs, Sant Jordi, Borredà i Vilada, de l’EAP Berga; Torà, de l’EAP Calaf; La Torre de Claramunt i Vallbona d’Anoia, de l’EAP Capellades; Hostalets de Pierola de l’EAP Piera; i Seva i Sant Miquel de Balenyà, de l’EAP Tona.

Joan Deniel, metge i cap d’estudis de la Unitat Docent de la Catalunya Central, subratlla que aquesta acreditació és molt important “per als residents de Barcelona, perquè no tenen consultoris rurals al seu territori per poder fer la rotació”. Des de la Unitat, s’entén que és una gran oportunitat per posar en valor la medicina rural i donar a conèixer a futurs professionals les característiques de l’atenció primària que s’ofereix als pobles. Els futurs especialistes en Medicina Familiar i Comunitària, que complementaran la seva formació a centres de la Catalunya Central, són de segon i tercer curs i l a seva estada es perllongarà entre un i tres mesos. La Unitat Docent de la Catalunya Central ja tenia centres rurals acreditats per als seus residents adscrits als EAP Súria, Anoia Rural, Santa Eugènia de Berga, Roda de Ter i el Baix Berguedà.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies, Notícies docència, Unitat docent. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.