El Servei de Salut Sexual i Reproductiva de l’Anoia promou activitats per la salut de la dona

S’organitzen en el marc del Dia internacional d’acció per la salut de les dones però s’allarguen durant tot el mes de juny

Les activitats inclouen xerrades sobre sexualitat, alimentació i hàbits saludables i caminades per a embarassades.

Amb motiu del Dia internacional d’acció per la Salut de les Dones, el 28 de maig, la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, amb el suport dels ajuntaments dels municipis que la conformen i el Servei de Salut Sexual i Reproductiva de l’Anoia (ASSIR) de l’Institut Català de la Salut (ICS) a la Catalunya Central van impulsar un cartell amb diverses activitats per promoure la salut en les dones.

Entre aquestes activitats, destaquem les promogudes per l’ASSIR Anoia, que compta amb llevadores que donaran eines i consells i oferiran un acompanyament a totes les dones que assisteixin tant a la consulta com a les xerrades. Eva Martínez, responsable de l’ASSIR Anoia de l’ICS, subratlla la importància de “compartir el coneixement sobre la salut de les dones i també la salut entre els joves, un repte que tenim tant des de les famílies com des dels  professionals de la salut”. Martínez encoratja a la participació en les xerrades i grups de suport que tindran lloc durant aquest mes de juny:

Caminades saludables per a embarassades

Rutes guiades i acompanyades per llevadores de l’ASSIR Anoia, dirigit a dones embarassades, a partir de les 18 setmanes de gestació. Es realitzaran fins el 23 de juny, de 9.30 a 11 h. Durant les caminades, les llevadores també resolen dubtes i inquietuds.

Les inscripcions es poden fer a través de whatsapp al 696 444 935. Es tracta d’una activitat organitzada per l’ASSIR Anoia, l’Ajuntament d’Igualada i el Consell Esportiu de l’Anoia.

Consulta jove sobre salut sexual i reproductiva

El 1r i 3r dimarts de cada mes, a partir del dimarts 7 de juny, de 18.30 a 19.30 h al Centre Cívic Nord d’Igualada (Carrer St Martí de Tous, 6) es reobre un espai d’assessorament i orientació per a joves anoiencs menors de 25 anys. No cal demanar cita prèvia i és un acompanyament gratuït a càrrec de les llevadores de l’ASSIR i les psicòlogues de Dones amb Empenta.

Xerrada per a famílies: parlem de sexualitat en família

La llevadora de l’ASSIR, Xènia Bertran, ofereix recursos per poder ensenyar als fills una sexualitat sana i amb respecte cap al seu cos i el dels altres. La xerrada tindrà lloc el proper dijous, 9 de juny, a les 19 h al Centre Cívic Nord d’Igualada, i va dirigida a mares, pares, educadors/es que tinguin fills/es en edats d’educació primària, secundària i/o més grans.

Cal inscripció prèvia a igualtat@micod.cat ja que l’aforament és limitat. Es tracta d’una activitat gratuïta organitzada per l’ASSIR Anoia i l’Àrea d’igualtat de gènere i LGTBI de la Mancomunitat.

Alimentació i hàbits saludables en la dona

La dietista-nutricionista de l’Equip d’atenció primària Igualada Urbà, Laura Balaguer, ofereix una xerrada sobre les dietes, els mites i les creences al voltant de l’alimentació, com menjar de forma saludable i tenir bons hàbits. Tindrà lloc a Igualada, Vilanova del Camí i la Pobla de Claramunt.

  • Igualada: el proper dimarts, 7 de juny, a les 18h al Casal del Passeig. És una activitat gratuïta i organitzada per l’EAP Igualada Urbà i l’Ajuntament d’Igualada.
  • Vilanova del Camí: dimecres, 8 de juny, a les 16.30 h al Centre Cívic la Pau.
  • Pobla de Claramunt: dimecres, 8 de juny, a les 19 h al Teatre Jardí, plaça Ajuntament.
Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Embaràs i infants, Notícies, Salut sexual i reproductiva. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.