Els centres d’atenció primària de la Catalunya Central demanen a la ciutadania què en sap de la resistència als antibiòtics

La Unitat de Farmàcia de l’Institut Català de la Salut (ICS) Catalunya Central promou un estudi per esbrinar el coneixement que té la ciutadania sobre el bon ús dels antibiòtics.

Del 13 al 23 de juny es convidarà usuaris i usuàries dels CAP a respondre una enquesta a través d’un codi QR.

Els usuaris i les usuàries de l’atenció primària de l’ICS que visitin els centres del 13 al 23 de juny tindran la possibilitat de respondre a una enquesta que els permetrà descobrir el grau de coneixement que tenen sobre la resistència als antibiòtics. Aquesta iniciativa forma part d’un estudi impulsat per la Unitat de Farmàcia de l’ICS per esbrinar què sap la població sobre el consum d’aquest medicament i per ajudar a prendre consciència sobre la importància de fer-ne un bon ús perquè no perdin efectivitat.

L’enquesta, formulada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), consta de sis preguntes i la persona que respongui podrà saber de seguida si la seva resposta és la correcta i si no ho és, se li indicarà l’adequada perquè la conegui. El personal d’Atenció a la Ciutadania i de Farmàcia de l’atenció primària s’encarregaran de convidar els usuaris i usuàries per tal que responguin l’enquesta a través d’un codi QR que trobaran en cartells i fullets distribuïts pel centre durant aquella setmana. La mateixa enquesta, anònima i confidencial, també es podrà respondre a les farmàcies del territori.

La Mar Casanovas, farmacèutica responsable de l’estudi, explica que “l’objectiu és poder recollir 1.052 enquestes i repetir-la cada dos anys, per poder analitzar els canvis entre la població”. Els primers resultats es faran públics durant la Setmana Mundial de Conscienciació sobre l’Ús dels Antibiòtics, que se celebrarà el novembre. L’estudi compta amb la col·laboració del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Medicaments i tractaments, Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.