Els consultoris locals La Llacuna i Jorba reobriran progressivament a partir de dilluns

Els professionals de l’ICS a la Catalunya Central reiteren la importància d’utilitzar mitjans telemàtics o de trucar per telèfon abans d’adreçar-se als CAP, per evitar desplaçaments innecessaris i extremar la precaució davant la COVID-19. La reobertura de la resta de consultoris es realitzarà de manera progressiva.

 

Els consultoris locals (CL) La Llacuna i Jorba recuperaran progressivament la seva activitat a partir d’aquest dilluns, 15 de juny. El CL La Llacuna obrirà cada dilluns al matí per a les poblacions de La Llacuna, Rofes, Miralles i Orpí. Pel que fa al CL Jorba, ho farà els dijous al matí per a la ciutadania de Sant Martí de Tous, Clariana, Bellprat, Jorba, Sant Genís, l’Espelt, Copons, Montmaneu, Argençola, Rubió i Veciana.

 

Per poder gestionar les demandes de la ciutadania, abans de desplaçar-s’hi cal trucar-hi o bé contactar-hi a través de l’eConsulta, o de l’opció Com et podem ajudar, contacteu amb mi de la pàgina web de programació de visites, amb l’objectiu de concretar els detalls de la visita. El telèfon de contacte per gestionar les visites és el 93 808 65 00, que correspon al Consultori Local La Pobla de Claramunt. Les persones usuàries de la resta de municipis de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) Anoia Rural, durant la setmana, es podran adreçar al telèfon del CL La Pobla de Claramunt per fer-hi consultes, de 8 a 20 h de dilluns a divendres.

 

Fora de l’horari habitual

El CUAP Anoia, instal·lat al CAP Anoia (davant de l’estació de tren), donarà cobertura a la població de l’Àrea Bàsica de Salut Anoia Rural per a aquelles visites presencials no resoltes per via telefònica o eConsulta/videoconsulta de dilluns a divendres de 20 a 8 h i els dissabtes, diumenges i festius, les 24 hores del dia. El telèfon de contacte és el 93 805 35 00.

 

Evitar els desplaçaments als CAP

Amb la voluntat d’evitar els desplaçaments innecessaris als centres d’atenció primària, en el moment actual es fa una crida a utilitzar el telèfon, l’opció Com et podem ajudar, contacteu amb mi del web de programació de visites,  o la consulta virtual. Els professionals de l’ICS a la Catalunya Central recorden la importància de donar-se d’alta a l’aplicació La Meva Salut, per tenir accés a totes les dades i a les consultes en línia (l’eConsulta i la videoconsulta).

L’alta a La Meva Salut es pot fer excepcionalment des de l’enllaç http://canalsalut.gencat.cat/ca/detalls/noticia/2020-03-18-atencio-no-presencial-lamevasalut o a través del telèfon 900 053 723, de dilluns a divendres de 8 a 20 h.

En cas que els professionals recomanin una atenció presencial es recordaran a la ciutadania les indicacions següents: l’ús de la mascareta és obligatori; els acompanyants només es permeten en casos imprescindibles; cal arribar a l’hora de la visita indicada, no abans; cal seguir la senyalització i les indicacions dels professionals, cal rentar-se les mans sovint i respectar la distància de seguretat.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.