Els professionals de l’ICS a l’Anoia inicien la formació en suport vital bàsic utilitzant la realitat virtual

Fotografia d'una de les sessions de formació de realitat virtualEls professionals de l’ICS a l’Anoia han començat la formació en suport vital bàsic utilitzant la realitat virtual. El projecte s’emmarca en una iniciativa pionera a Catalunya, de l’Àrea de Formació de la Gerència Territorial de l’ICS a la Catalunya Central, que planteja la innovació docent i l’ús de les noves tecnologies amb l’objectiu de millorar l’eficiència en la docència. Un total de dotze professionals de l’ICS a l’Anoia han provat les ulleres de realitat virtual i han aplicat tècniques de compressió toràcica que permeten recuperar els pacients afectats d’una aturada cardiorespiratòria.

Entorn immersiu

L’aplicació de la tècnica de la realitat virtual obre la porta als professionals per formar-se en un entorn immersiu, que permet representar diferents escenaris que es poden donar en cas que calgui aplicar la tècnica de suport vital a una persona. Aquesta formació virtual aconsegueix que es consolidin de manera més eficient els coneixements adquirits i que es retingui millor un aprenentatge que es fa a partir d’experiències, més que no pas a través dels mètodes clàssics d’observació o escolta. L’objectiu és augmentar la qualitat de la formació i que els professionals d’atenció primària del territori es familiaritzin amb les noves tecnologies docents (entre les quals hi ha la realitat virtual i la realitat augmentada) que milloren les competències i habilitats dels professionals, cosa que impactarà directament en la salut de la ciutadania.

 

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.