Els punts de vacunació de la Catalunya Central obren les tardes d’agost sense cita prèvia

Les persones pendents de rebre la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 podran vacunar-se sense cita prèvia als tres punts de vacunació de la Catalunya Central durant tot el mes d’agost amb l’horari següent: a l’Escorxador d’Igualada i al Sucre de Vic de dilluns a divendres, de 16 a 20h, i al Palau Firal de Manresa, de dilluns a dijous, també de 16 a 20h. L’Hotel d’Entitats de Berga vacunarà sense cita els dilluns de 16 a 19h i els dimarts, dimecres, dijous i divendres de 9 a 13h. 

Salut i ICS fan una crida a la població de 12 a 40 anys i a les embarassades perquè es vacunin ara i es pugui començar el setembre amb gran part de la població protegida.

Amb aquesta mesura, es vol facilitar al màxim que la població cridada a vacunar de més de 12 anys, i que encara no ha rebut la primera dosi, pugui fer-ho de la forma més fàcil i senzilla possible: adreçant-se a un dels tres punts de vacunació del territori de la Catalunya Central amb la seva targeta sanitària i sense haver de demanar cita prèvia.

Les vacances, una oportunitat per vacunar-se

El departament de Salut i l’Institut Català de la Salut (ICS) insisteixen que la vacunació no és incompatible amb les vacances i que és molt important que la ciutadania és vacuni per augmentar la immunitat de grup, per fer front a la pandèmia i per mirar d’entrar a la tardor amb la màxima normalitat possible.

A més a més d’obrir sense cita els punts de vacunació durant les tardes, els equips de pediatria de primària començaran a contactar amb les famílies amb fills i filles majors de 12 anys per informar-los de la importància de vacunar-se el més aviat possible per minimitzar els efectes de la pandèmia quan comenci el curs escolar i la represa de les activitats extraescolars esportives, educatives i culturals. També es fa una crida especial a les embarassades perquè es vacunin ja que tenen un risc 23 vegades més alt d’acabar ingressades per Covid-19.

Començar el setembre amb el percentatge més alt de població vacunada possible

La gerent de la Regió Sanitària de la Catalunya Central, Imma Cervós, fa una crida a la població de 12 a 40 anys perquè es vacuni ara. “Més de 400.000 persones de la Catalunya Central ja estan vacunades del tot o tenen la primera dosi, però no és suficient. La repercussió assistencial de la cinquena onada està sent molt important i no podem descartar que n’hi hagi una sisena. Hauríem d’arribar al 10 de setembre amb tota la població vacunada“.

La gerent de l’ICS a la Catalunya Central, Anna Forcada, per la seva banda, insisteix que “per aturar aquesta pandèmia tots els dies compten. No podem deixar perdre un mes de vacunació que és clau per ajudar-nos a reprendre l’activitat habitual a partir del setembre”.

Les cites prèvies continuen actives

La web vacunacovid.catsalut.gencat.cat continua activa i la decisió de poder vacunar sense cita prèvia no afecta les persones que ja tenen dia i hora per vacunar-se als punts de vacunació aquest mes d’agost.

 

 

 

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en coronavirus, Embaràs i infants, Salut comunitària, Sin categoría, Vacunes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.